[]

Dağcılık ve tırmanış malzemeleri

Birkaç aydır trekking yapıyorum. Bu hafta dedak'ın tırmanış eğitimlerine de başladım. Almam gereken temel malzemeler var. Dechatlon'dan almak istediğimde 800 tl'ye yakın bir fiyat oldu. İzmir'de önereceğiniz, basic ürünleri uçuk fiyata satmayan bir mekan var mıdır?




 
ne gerekli?


  • unabomber  (29.12.19 22:26:35) 
Dechatlondan daha ucuz yer bulabilecrgini sanmiyorum, gayet uygundur dechatlon.

Sadece benim canta ve tulumu 2.el olarak 1500tl ye verdim ve ugrasmamak icin uygun verdim.

Dagcilik ucuz bir spor degil.
  • stavro  (29.12.19 22:32:49) 
Listemdeki ürünler:
-Tırmanış ayakkabısı
-2 baton
-Trekking çantası
-Tırmanış kemeri
-Magnezyum tozu
  • karpuz secen algida secici  (29.12.19 22:34:27) 
Piyasayı çok bilmiyorum ama ucuz bir spor olmadığını biliyorum. Asıl soru bu ürünler için en mantıklı yer dechatlon mu? Olacaktı.


  • karpuz secen algida secici  (29.12.19 22:36:46) 
Dechatlon ekonomi olarak uygun. Ama cok profesyonel urunler bulamazsin. Kis dagciligi icin isini gormez mesela.
Tirmanis derken kaya tirmanisiysa dechatlon isini gormeyrcektir mesela. Internetten de bak aradığın malzemelere ve eğitmene sor, o biliyordur nerede ne fiyata ne bulacsgini.

  • stavro  (29.12.19 22:50:00) 
-Tırmanış ayakkabısı: decathlon'dan ucuza yok. la sportivalar 80-90 eurodan başlıyor 130 eurolara çıkıyor. amerika'da daha da pahalı.
-2 baton: kaliteli batonlar 100 dolar civarı. yine decathlon'dan ucuzu çok zor.
-Trekking çantası: istediğiniz hacim ve özellikleri bilmiyorum ama yine günübirlik (30 litre civarı) düz yürüyüş çantası istiyorsanız (kazma takma aparatı falan olmayan sadece bel perlonlu çantalardan bahsediyorum) yine en iyi ihtimaliniz decathlon. deuter, north face gibi kaliteli markalara atlayacaksanız 1000 liraları gözden çıkarın.
-Tırmanış kemeri: trekkinn.com'dan güzel bir black diamond kemeri 300-350 lira civarına bulabilirsiniz vergiler dahil. türkiye'de iki katıdır
-Magnezyum tozu. yurt dışında daha ucuz ama türkiyede kilosu 300 liralara falan geliyor. düğünde altın yerine arkadaşlara takmayı düşünüyoruz.

toz haricinde kaliteli ürün istiyorsanız yurtdışı seçeneğini de değerlendirin. indirim dönemlerinde güzel malzemeler bulabiliyorsunuz. toz almayın narkotik incelemeye giriyor sittin sene beklersiniz gümrükten geçmesini. onu da tecrübe ettik=)

kafanda soru varsa gel sor yardımcı olmaya çalışırım. evde her malzemeden 2 3 tane olduğundan az biraz ne kaliteli ne değil öğrendik ister istemez
  • argent dawn  (30.12.19 00:42:28 ~ 00:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.