[]

birden görüşmeyi kesen yakın arkadaş

bu arkadaş moralinin bozuk olduğu zamanlarda yanında olduğum, ona elimden geldiğince ümit ve yaşama sevinci vermeye çalıştığım bir arkadaştı. (ben de zor topluyorum ve olumsuzluktan çabuk etkilenip günlerce kendimi normale döndürmeye çalıştığım oluyordu.) arkadaşım kanser hastası. hastalığı nüksetti ve yayıldı.

ben bunları başkalarından duydum yalnız. son görüşmemizde beni haberdar et sonuçlardan dedim orada kaldı. defalarca aradım, mesaj attım cevaben artık telefon kullanmıyorum, kişisel algılama dedi.

hoş tutmak için eyvallah sen istediğinde ararsın dedim.

sandım ki kimseyle konuşmuyor görüşmüyor, endişelendim. sonra insanlara sordum nasıl diye. herkes çok iyi, bizimle görüşüyor morali çok iyi falan dedi.

moralinin iyi olmasına sevindim ancak kaç gündür kalbimden yaralanmış gibiyim. elimden geldiğince iyi bir arkadaş dost olmaya çalıştım. bu mu reva görüldü bana?

onunla konuşamam onu üzemem. öte yandan ben üzülüyorum. unutmaya çalışsam da bu duygu kalbimde bi acı şeklinde tezahür ediyor. bu da katlanması zor bir şey.

bunun yanında ben de psikolojikman tedavi görüyorum. sapasağlam biri değilim yani. ben de bi sürü şey atlattım. küssem onu üzerim diye, belki yanlış anlamışımdır diye küsemiyorum. küsmesem canım yanıyor.

bu insan güya benim en yakın arkadaşım, kardeşim gibi sevdiğim biriydi.

nasıl başa çıkılır bu acıyla? onu şimdiden kaybettim.

 
telefonuna artık bakmadığı ve yeni hattını benimle paylaşmadığı için ona ulaşamıyorum.


  • durme  (29.12.19 15:20:13) 
Bence ona iyi gelmediğini hissetmiş ve sessizce uzaklaşmış. Anlam vermek çok zor değil. Sen sıkıntılısın, o zaten sıkıntılı. Bir araya gelince bir negatif akımı başlıyodur illa ki. Bunu hissetmişse eğer, kanser hastalığında en ufak bir negatifliğe yer olmadığı için sizden uzaklaşmakta fayda görmüş olabilir. Anlayışla karşılamalısınız.
İnsan dediğimiz stabil bir varlık değil. Eskiden çok iyi çok yakın olmanız hep öyle devam edeceğiniz manasına gelmez ki. Üstelik araya hastalıklar girmiş ve bunlar insanın kişiliğine huyuna alışkanlıklarına vb. her şeyine müdahale eden hastalıklar. Lütfen normal karşılayın, kendinize eziyet etmeyin.
Aramadan sormadan bir gün ziyaretine gidebilirsiniz çok istiyorsanız. Ama gittiğinizde en ufak bir hesap sorma, sebep sorma, negatif hikaye anlatma olayına girmeyeceğinize dair kendinize söz verin, öyle gidin.
  • megalomaniac  (29.12.19 15:20:53) 
Şöyle bir şey olmuş olabilir. Belki sen ona yardım ettiğinu sanıyordun fakat sen de ruhsal olarak zor bir dönemdne gectiğin için belki de destek sandığın şey arkadaşını olumsuz etkiliyordu. O da seni kırmadan seninle ilişkiyi kesmiş olabilir. Oluyor çunkü bazen böyle, biri yardım etmeye çabalıyir fakat diğeri içjb daha çok acı yaratıyor. Bir de şunu da düşnmüş olabilir. Sen olumsuzluktan bukadar çabuk etkilenen biriysen bir de seni üzmenin vet etkilemenin derdine düşmek istememiştir, o yüzden senden uzaklaşmıştır. Bana kalırsa kendine bırak. Biraz daha süre geçsin. Merak ediyorsan yine diğer arkadaşlardan halini hatrını öğrenirsin. Biraz zaman geçsin sonra da istersen yeniden bir yazarsın. Bukadar acı çekmen gereken bir durum yok. Bu bir süreç.


  • velvetmorning  (29.12.19 15:22:03) 
iyi de ben ona dert anlatmıyorum ki. paylaştığımız şeyler pek bunlar değildi açıkçası son zamanlarda.


  • durme  (29.12.19 15:22:48) 
ben böyle yok sayılmakla insanlara daha çok acı verildiğini düşünüyorum.
keşke ne hissettiğini benimle neden görüşmediğini paylaşsaydı. en ağır şeye bile razıyım. ama böyle insanı sürüncemede bırakmak..

  • durme  (29.12.19 15:24:20) 
Mega +1 velvet +1

Kendini üzmene gerek yok. Bazen insanlar negatif enerji yayıyor ve bunu fark etmiyorlar, bunun için illa dert anlatmaya gerek yok çünkü insanın yaşadığı sıkıntılar haliyle onun enerji akışını da değiştiriyor. Arkadaşın da bunu hissetmiş ve rahatsız, huzursuz olmuş olabilir. Bu seni de onu da suçlu veya hata yapmış yapmaz, sadece devam etmeyen bir arkadaşlık olmuş işte. Lütfen bunu kendine yeni bir dert haline getirme ve üzülme, unut gitsin.
  • wmeh  (29.12.19 15:31:49) 
yalnız ben şu konuda kesin konuşmak istiyorum: ben negatif enerji kesinlikle yaymıyordum şu ana kadar. doğrusunu isterseniz gayet keyfim yerindeydi, tedavinin amacı bu zaten.

yalnızca negatif insanlarla takılınca düşüyordu enerjim.
beni negatif diye yaftalamayın rica ediyorum.
ancak şu an gerçekten üzgünüm. şu an negatif olabilirim gayet.
  • durme  (29.12.19 15:35:15) 
Yaftaladığımız falan yok yahu. Ayrıca sorun da burada işte, kişi kendisine karşı objektif olamıyor. Bunu senin değil de başkalarının demesi lazım. Ve illa negatiflikle de alakası olamayabilir, bir yerden sonra normal enerjin de rahatsız etmiş olabilir.

Benim de eskiden iyi anlaştığım ama artık yanındayken, gülüp eğlenirken bile enerjisiyle beni rahatsız eden bir arkadaşım vardı ve hiç de negatif biri olmamasına rağmen onunla görüşmeyi kesmek zorunda kaldım.

Böyle şeyler normal, bu kadar abartmana gerek yok. Ha hoş mu, kesinlikle değil ama üzerinde bu kadar durup kendini duvardan duvara çarpmana da gerek yok. Kendi sıkıntılarına odaklan ve onları çözmeye çalış.
  • wmeh  (29.12.19 15:39:40) 
Senden hoşlanıyordu da karşılık bulamadı diye mi yoksa?


  • filipis  (29.12.19 19:15:07) 
hedda gabler +1

telefon numarası vermeyecek kadar ne oluyor yahu?
gören de sen negatiflikten ölüyorsun, ama dünyadaki herkes bir sevgi çiçeği, aşk böceği zannedecek.
kaldı ki, ısrarla olumsuz davranmadığını söylüyorsun.

bir şeyden rahatsızlık duymuş olabilir, ama o zaman da söylesin.
böyle iş mi olur?

benim de bir arkadaşım var böyle.
onu rahatsız edecek bir şey yaptım ve farkındayım.
kötü ya da bilmediği bir şey de değildi bu arada.
arayıp sormamaya başladı, ben de açıklama bile yapmıyorum.
ama gelip konuşsa, anlatacağım.
yakın dostluklarda, "yahu olacak iş mi?" dersin, konuşursun.
bunu yapamayan insanla dost olunmaz.
  • blatta hiberna  (30.12.19 12:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.