[]

Araştırma görevlisi olmak ya da olmamak?

Sorum akademik çevrelere. Biliyorsunuz bu dönem çok sayıda ilan çıkmaya başladı. Başvurular yapıyorum birkaçına. Puanlarım oldukça iyi istediğim okulda ilk 3'ten giriyorum sınava. Ama gerek liyakat mevzuları, gerek üst düzey rekabet olması şansı azaltıyor. Şansımın göreceli yüksek olduğu küçük şehirler var. Ama bunlardan birinde ömrümün 5-6 yılını geçirmek istemem. Çıkış, kaçış veya ne derseniz bir stratejiye ihtiyacım var.

1-X bir yerde Ar. Gör. olduktan sonra başka bir üniversitedeki ilana başvurup şehir değiştirebilir miyim?

2-Yüksek veya doktora bitene kadar gittiğin yerdesin diye bir durum var mı?

3-Yasal sorunlar var mı?

4-Doğru yaklaşım nedir; hemen ilk girebildiğin yere girmek mi? Yoksa büyük şehir büyük üniversite beklemek mi?

 
1. Hayır. Akademide tayin olayı yok.
2. Evet, eğitim boyunca atandığın yerdesin. Mezun olduğun gün araştırma görevliliğinden atılıyorsun. Ancak Y.lisans/Doktoranı başka bir üniversitede yapıyorsan, genelde haftada 1 gün tez hocanla görüşme izni veriliyor. O gün başka şehre/üniversiteye gidebiliyorsun.
3. Bu soruda ne demek istediğini açar mısın?
4. Başvuru şartında "y.lisans/doktora yapıyor olmak" olacağı için zaman senin aleyhine işliyor. Ne kadar bekleyeceğin belli değil. Ayrıca anadoludaki üniversitelerde mezuniyet sonrası kadro olayı daha kolay olur.
  • cek  (29.12.19 09:29:06) 
@cek

Tayini kastemiyorum. Halihazırda bir yerde ar. gör. iken başka bir yerdeki ilana başvurup girmek kastım. Sorduğum birkaç kişi istifa edip başka yere geçilebileceğini söyledi. Özeldeyken bırakıp devlete geçenler var. Aynısı devletten devlete yapılırsa bir yasal sorun olur mu diye soruyorum.
  • the coon  (29.12.19 09:38:08) 
Ben genel olarak araş görlüğü tavsiye etmiyorum öyp kadrosu değilse kadro süren bitince işsiz ve ortada kalıyorsun. Uzun seneler akademide çalıştığın için iş tecrübesi olarak özel sektöre göre sıfır sayılıyorsun.


  • ashleybon  (29.12.19 11:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.