[]

sıradan bir konferans salonunda düşük bütçeli film gösterimi

öğrencilere film gösterimi yapmak istiyorum. okulun mevcut konferans salonunu kullanacağız. normal bir laptoptan normal bir projeksiyon aracılığıyla, beyaz projeksiyon perdesine yansıtılıyor şu an. ama teklifimi proje haline getirirsem belki küçük bir ödenekle daha keyifli bir ekipman aldırabilirim. tabi öyle profesyonel bir sinema kuramayız. hatta ses sistemi de sanırım şu an bizi aşar ama en azından projeksiyon ve perde konusunu çözmeliyiz gibime geliyor.

eğitim amaçlı olduğu için telif hakkı sorunu yok bu yüzden yardıra yardıra torrentten indiricem. fakat filmleri keyifle izlenecek şekilde yansıtmak için nasıl bir düzenek kurmalı sizce? anaaneye anlatır gibi lütfen.


 
eğitim amaçlı olduğunda telif yok diye nerde yazıyor? o zaman biz de 3 arkadaş eğitim amaçlı torrenti sömürüp izleyelim kendimiz


  • kelepir  (28.12.19 19:17:13) 
konumuz o değil ama buyrun içinizde kalmasın:
www.telifhaklari.gov.tr

SORU: Önceden yayınlanmış bir filmin gösterimini yapmak istiyorum, izin almam gerekir mi?
CEVAP: Bir filmin etkinlikte gösterilmesi o filme ilişkin temsil hakkının kullanılması anlamına gelmektedir Bu sebeple film üzerinde hak sahibi olan kişilerin ki bu kişiler genellikle yapımcı firmalardır, bu firmalarla ya da bu firmaların üyesi oldukları meslek birlikleriyle irtibata geçerek gerekli iznin alınması gerekir. Bu hakkın kullanımına ilişkin olarak 5846 sayılı Kanundaki tek istisna “temsil serbestisi” başlıklı “Yayımlanmış bir eserin, tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, yüz yüze eğitim ve öğretim maksadıyla doğrudan veya dolaylı kar amacı gütmeksizin temsili, eser sahibinin ve eserin adının mutat şekilde açıklanması şartıyla serbesttir.” hükmüdür. Film gösteriminin bu hüküm kapsamında olması halinde hak sahiplerinden izin alınmasına gerek bulunmamaktadır.
  • halanne  (28.12.19 19:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.