[]

Toplama bilgisayar hakkında fikir

Arkadaşlar merhaba. Vatandan böyle bir bilgisayar topladım. Bugün itibariyle fiyatı 5900 e düştü. Fikirleriniz nedir?

i.hizliresim.com

Henüz monitörüm de yok. Buna bir de monitör ekleyeceğim. Samsung 860 evo ssd'm var onu da ekleyeceğim bu sisteme.

 
Güç kaynağını bilindik kaliteli bir marka alın. Ama araştırın mesela corsairlerde ses sorunu olan modelleri var. rampage almanızı pek önermem.


  • bahoho  (28.12.19 11:20:47) 
Mesela ne önerirsiniz? Vatan'da baktım çok fazla seçenek yok zaten.


  • rreze  (28.12.19 11:30:59) 
- rami tek slot 16 gb al, çok az fiyat fark eder. gelecekte arttırman rahat olur.
- windows yüklemek için en ucuzundan olsada ssd disk al
- 1 tb ile 2 tb arasında fiyat farkı çok azdır, 2 tb hdd düşünebilirsin
bugün torrentten 1080p kaliteli film indirsen tanesi 8-10 gb
  • aslindasorunumpsikolojik  (28.12.19 12:16:44) 
Ssd var dostum. Ama 2 tb hdd fikrini düşüneceğim. Haklı olabilirsin bu konuda.
Evet şans işi ve pek şanslı değilimdir :)

  • rreze  (28.12.19 12:20:05) 
@aslinda 2x8 tek 16ya göre daha hızlı çalışır.

1 tb hdd yeter fazlasıyla.

Kasa dar mı? Hava akışı nasıl yorumlara bak netten. Acele etme. Qp inventus gibi sitelerden bi topla kaç ediyor bak. Güvenilir siteler.

Bronze silver gold sertifikası olan bi psu al. Özellikle elektriği çok kesilen bi yerdeysen. R5 3600 iyi bi işlemci. Ekran kartınla iyi performans verir. Hayırlu olsun derim.
  • glamdr1ng  (28.12.19 12:20:52) 
@glamdr1ng cevap için çok teşekkürler. Hiç acele etmiyorum inan 2 aydır araştırma yapıyorum. PSU'lara baktım ama vatanda yok daha iyisi. Fiyatı artık daha fazla yükseltmekte istemiyorum. Ben de 2x8 yapacağım zaten. Daha verimli oluyormuş. Bir sürü sitede defalarca topladım, bugün vatanda kdv indirimi var o yüzden en iyi fiyatı burası verdi. Elektrik pek kesilmiyor burada. Nasıl bi psu önerirsin?


  • rreze  (28.12.19 12:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.