[]

Direksiyondan gelen hafif tık sesi-boşluk hissi..

Aslında tam olarak ses değil de..
Bugün parktan dışarı arabayla çıkacaktım. Arabayı çalıştırdım. Direksiyonu sağ veya sola yaptığımda, belli bir açıya geldiğimde hafif bir tık sesi, boşluk hissi oldu. ters tarafa yapınca da yine tık ve boşluk hissi.
Dedim acaba bir sorun mu var... Sonra e5e ciktim. Giderken dönüşlerde veya şerit değiştirmelerde bişey hissetmiyorum bu tarz. tabi giden bir arabada bu hissedilmeyebilir. ama eve geri geldiğimde yine parkederken aynı his oldu. araba henuz iki senelik yeni sayilir bir giulietta.

rot balansla alakali bisey mi vardir, yoksa baska bir sebebi mi vardır? 3uncu arabam ve ilk defa boyle bisey oluyor. ehliyetim 20 yillik ama aktif olarak 9 senedir araba kullanıyorum, yeni başlamadım.


gecen de yukari yokusta otomatik viteste park etmeyle ilgili bisey sormustum ama o benden kaynakli idi, cozmustuk burada.

peki bu nedir?

ek: park halindeyken cevirdigimde direksiyonu lastik bir yere degmiyor veya sürtmüyor, kaldirima sifir degil.

 
Direksiyon hidroliği eksilmiştir. En kötü pompası bozulmuştur.
Bi hidrolik alıp ekle, bir süre sonra tekrar yaparsa servise başvur bence.

  • godless frog  (28.12.19 02:07:26) 
araci servise sok, bir on takima baksinlar. hidrolikte bir sikinti olsa, mesela yagi eskise ya da pompada sikinti olsa saga sola cevirince direksiyonu arac anirir. sen tik diye bir ses geliyor ve bosluk var gibi diyorsun, bana daha cok on takim baglantilarinda sikinti var gibi geldi..on takim sakaya gelmez kaza yaptirir o yuzden fazla zaman gecmeden gosterin.


  • cooperr  (28.12.19 07:55:39) 
Bir rot başı ya da rotilde deformasyon başlamıştır, bşr rot balanscıya gir "bir bak sana zahmet, eksiklerini söyle de değiştirip ayara geleyim" de, eksikleri baksın söylesin vaktin varsa değiştir ve rot ayarını yaptır.


  • John Bloor  (28.12.19 10:14:28) 
John bloor+1. İkinci ihtimal amortisör üst takoz bilyası. Dağıldıysa öyle belirtiler olur.


  • KUCO  (28.12.19 11:50:22) 
Son turda direksiyon dönüş yaparken tak tak tak ise, aks başı, ufak ufak lık lık boşlukta, rot başı. Araba dururken ğığ ğığ ses ise direksiyon pompası, hepsi sağlamsa direksiyon kutusu.


  • ykyt  (28.12.19 12:12:26 ~ 12:13:41) 
Direksiyonda, simitten itibaren tekerlege ulasana kadar hareketi aktaran çok parca var. Cok tahmin yürütülür ama sağlıklı olmaz yani Ne desek yalan. Direkt bir rot balanscıya git. 15, 20 tl karşılığında (bazen para almadıkları da olur) ön takımı sallayarak kontrol eder ve sana nokta atışı arızayı söyler. Senin ilacın rotcuda, receteni o yazacak.


  • rezilrusfaadam  (28.12.19 12:17:10) 
İstanbul’da iseniz, Sadullah Usta’ya götürün... Nokta atışı tespitleri oluyor.


  • birdenbire  (28.12.19 12:53:23) 
@ykyt

dediklerinizden rot başı gibi gözüküyor. ama yine de göstermek en sağlıklısı sanırım. haftasonu kullanmıyıp, ptesi götüreyim sabahtan. teşekkür ederim herkese.
  • la traviata  (28.12.19 13:48:50) 
Direksiyon hidroliği eksilirse ya da pompa bozulursa direksiyon dönerken zorlanır ve çok garip sesler duyarsın. Kazık gibi olur direksiyon. Öyle hafif bir tık sesi duymazsın yani. Muhtemelen rotla ilgili.


  • himmet dayi  (28.12.19 14:15:38) 
2000'lerin ortasından beri arabaların ekseriyetinin (corsa d bile) direksiyonu elektronik. giulietta'nın da öyle. sen direksiyonu çevirdiğin vakit, direksiyon kontrol modülüne sinyal gönderiyorsun ve o da bıyt bıyt tekerleklere yön veriyor. park manevralarında da bu sistem bir şekilde ses çıkarıyor, her ne kadar normal sürüşte pürüzsüz çalışsa da. astra k'larda da böyle bir durum var.

www.ebay.com

9 senedir aktif olarak kullandığın araçlar muhtemelen elektro hidroliktir senin.

-----

sonuç: ses normal diye düşünüyorum.
  • rain when i die  (28.12.19 14:22:50) 
@rain

fakat soyle bir durum var ki..

3 sene ford fiesta manuel kullandiktan sonra, diger 2 arabam da giulietta idi. biri 2. el, biri sifir. dolayisiyla en az 6 senedir ben otomatik alfa kullanicisiyim ve sadece dün o tik tik duruma denk geldim.
ama inşallah dediğin doğrudur da bir masraf vs. olmaz. göstermekte fayda var sanırım. teşekkür ederim bilgi için.
  • la traviata  (28.12.19 15:52:26) 
noldu hocam gösterdin mi ustaya


  • ykyt  (01.01.20 19:47:22) 
@ykyt

hayir henuz goturmedim. o günden sonra 1 kez kullandim zaten.
1 hafta icerisinde goturmeyi düsünüyorum yazarim.
  • la traviata  (02.01.20 14:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.