[]

Ayipli araç hakkında

Merhaba. Haziranda dayım a180cdi sedan aldı koluman mercedesten.

Klimalardan sol taraf soğuk sağ taraf sıcak veriyormuş aynı ayarda olmasına rağmen. Cahilliğine gelmiş ve kendinde bulmuş hatayi. Sicaklarda pek dert etmemiş ama kışın ankarada arabayı bu şekilde kullanmak çok mümkün değil. Servise bırakmış ve klimada arıza var demişler.

Belli ki aldığında da böyleydi.

Biz bunu tüketici mahkemesine versek bilirkişi tespit edebilir mi? Ayıplı mal sınıfına girer de parasını alabilir miyiz?

Arabadan tiksinmis hemen satacağım diyor. Çünkü Kasım ayının 4unden beri araç serviste ve de 17 Ocakta çıkar demişler.

İkame araç için de km başı 1 TL talep etmişler.

 
parasını geri alırsa zarara girer. fiyatlar arttı. Klimayı servis garantiden halletmeli, ikame aracı ücretsiz vermeli. kavga çıkarsın müdürle konuşsun.


  • bahoho  (27.12.19 22:42:00) 
Anlattığın gibiyse büyük saçmalamışlar.klima arızasından arabanın 2 ay serviste kalması mümkün değil.araba henüz garanti içerisinde desen ki sende bozuldu 2 ay bekletmek nedir,peygamber soyundan falan mısınız ,bu sabıra gerek yok.

Mercedes türkiye ile görüşün,özellikle bu bekleme olayının ğzerinde durun ve şikayetçi olun.parça bekliyor desen aracın sğrüşüne engel bir durum değil neden bekletiyorlar.sadece bundan dolayı mümkün olmayan bir durum bu.
  • duptıs  (28.12.19 02:09:25) 
arabanin hala garantisinin oldugunu varsayiyorum, hukukcu degilim, kisisel tecrubem su sekilde:

klimadan araba komple ayipli sinifina girmez. garanti kapsaminda arabayi ucretsiz tamir ederler, bu 2 ay surecekse surer. bu arada size "muadili" bir arac tahsis edilir, bu araba icin sizden para talep edemezler.


ben olsam mercedes'e bu tahsis edilen arac icin para vermeyecegimi yazili olarak iletirim, gerekirse bir avukat vasitasi ile, ve 17 ocagi beklerim.
  • cooperr  (28.12.19 02:56:55 ~ 02:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.