[]

Çocuktur deyip geçmeli mi

Sınıfta Bir çocuk başka bir çocuğa ana avrat küfretse de mi iyi niyetle bakmalıyız? Biz de çocuktuk küfrederdik fakat anaya değil.Sizin düşünceniz?




 
küfür şiddetin dışavurumudur bence. yani en şiddetsiz şiddet refleksidir.

o yüzden iyi niyetle bakmalısınız, çünkü daha ağır zarar verme potansiyeli olan birisi. eğer öğretmen değilseniz, çocuk diyip geçmeli ve kendi çocuğunuza kendisini savunmayı hatta böyle bir duruma gelmemenin bile bi' savunma olduğunu anlatmalı/öğretmelisiniz. o küfreden çocuğu da okul idaresine ve bununla ilgilenen kaç tane idari kurum varsa hepsine bildirmelisiniz.

Benim çevremden farkettiğim kadarıylar çocukların küfür alışkanlıkları, birbirlerinden geçiyor. peki ilk küfrü nerede dağarcığına katıyor ? işte o da sosyal çevresinde. Yani ya ailesinde ya da ailesinde küfür edilen bir arkadaşında.

ezhel diye bi' şarkıcı var herkesin bayıldığı; ben onu ilk komşumun oğluna ders anlatırken ''taşaklı soru'' demesiyle farkettim. sonra bunu nereden öğrendiğini v.s konuşurken bana ezhel'i dinletti. ''kafam taşşak gibi''
aynı kelime grubunu başka bir yerde 31 yaşındaki bir kızın ağzından da duydum. fazla alkol almış ve betimlemesi bu. kafam taşşak gibi.

ikisinin de zeka yaşı aynı. sosyal medyanın teşhirci yanı ergenlikte onarılamaz sistem değişikliklerine sebebiyet verdi. zaten facebook daha instagramı satın almamışken bunlar konuşuluyordu. Bunların potansiyeli herkesin malumuydu.

şimdi ya bu akıntı da iyi bir yönlendirici olarak çoluğu çocuğu o akıntının içinde şekillendirireceksiniz, ya da akıntıya karşı durarark olabildiğince bu şekilde bi' teşhirden uzakta. ikisi de mümkün. henüz black mirror'dan çok uzaktayız, hala hiçkimsenin sosyal medya hesabı yok diye eksiklik hissetmeyeceği bir dönemdeyiz. orada sahip olabilecekleri farkındalığı başka şekilde de elde edebileceklerini öğretmek ve göstermek gerekiyor.

her devirde çocuk yetiştirmek zormuş ama bu devirde çocuk yetiştirmek, büyük kumar. Allah yardımcınız olsun.
  • mete kudur  (27.12.19 22:17:20) 
ana avrat küfrün normalden farkini hic bir zaman anlayamadim. simdi ben gelip televizyona cep telefonusun diye küfretsem. cok sacma degil mi? ana baba, ya da kisiye küfür ayni bence.

küfretmenin diger kisiyi neden sinirlendirdigini zaten kafam almiyor.

biri gelse benim anama, babama sövse ne anam babamda degisiklik, ne ben sinir olurum.

anama gelse küfretse adam en agirindan, annem o adamin dedigi gibi olmuyor yani. "mehhh" der gecerim. annemi biliyorum yani. komik.

iyi niyetle bakmayin ama küfrün gereksiz ve sacmaligini söyleyin. ana ya da baskasinin bence bir farki yok.
  • duygusuzromantik  (27.12.19 22:19:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.