[]

lisans bitirme tezinde copy-paste yapmak

konu üzerinden 4 makale bulduk diyelim , onları harmanlayıp tezimi hazırlamam durumunda bir sıkıntı olur mu ? danışman hocamız copy-paste yapmamamızı ,yaparsak eğer kendisinin farkına varacağını söyledi . Sizce göz korkutmak için mi copy-paste yapmayın dedi ? ek olarak copy-paste yapıp dersten kalan birini duydunuz mu?




 
çeşitli programlarla neredeyse kelimesi kelimesine neyin nereden koplayalandığını anında bulmak çok kolay, yapmayın.

(git: turnitin)
  • halanne  (27.12.19 17:43:28) 
Turnitin +1

Hatta yök ün kendi intihal tarama motoru bile var artık.

Yakalanınca dersten kalmak çok yüksek ihtimal. En kötü ilgili ödev 0 olur doğal olarak kalırsın.

Dersten kalmayı geçtim uzaklaştırma alan dönemdaşlarım var basit bir ödevi copy paste yaptı diye.
  • ManikD  (27.12.19 17:54:50) 
bir zahmet oturup yazsan tezini. en fazla 1 hafta-10 gunde bitecek tezler icin ogrencilerin girdikleri sekillere yazik.

bu ulkede her sey olabilir. kopya da yiyebilirsin, hocan hicbir sey de yapmayabilir. bu tezi kendin icin yap, hocan ya da baskasi icin degil. sevmiyorsan, o bolumu okumaman lazimdi.
  • ubi dubium ibi libertas  (27.12.19 18:06:17) 
Turnitini kandırma yöntemleri de var.


  • fezagezgini  (27.12.19 18:14:33) 
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler , seçtiğim anadal basit olduğu için bileisteye aldım ,farklı bir alanla ilgileniyorum .onun için etik mi değil mi konusunu geçip turnitin denilen sistemden nasıl kurtuluruz ? ona yoğunlaşsak daha verimli olur :)


  • paralanka  (27.12.19 18:32:14) 
Hocam lisans bitirme tezinde kimse mucize beklenmiyor zaten eli yüzü düzgün hem de ahlaki olarak sorunsuz birşeyler yapmaya gayret edin.

İntihal yazılımlarından kaçınmanın yolu da dolaylı alıntıdır. Yani alıntı yapacağınız cümleyi, paragrafı kendi sözlerinizle yazmak. (Tabii ki yine kaynak göstereceksiniz)
  • Ufuk  (27.12.19 20:38:06) 
google translate e yazip ingilizceye ceviriyorsun, oradan sonra tekrar gerisin geriye tr'ye ceviriyorsun. anlamsiz kelimeleri kendi cümlelerinle genel anlamı da bozmadan düzeltip devam ediyorsun.


  • Oscar  (27.12.19 20:42:13) 
ben hoca olsam böyle bir şeyde soruşturma açıp okuldan bile attırırım, ecnebiler yaptığın ödevde bile intihal olsa okuldan atıyorlar. Umarım tüm hocalar benim gibi düşünüyordur.


  • gezegen olan pluton  (27.12.19 22:00:51) 
etik olup olmamasını geç zaten, yaptığın düpedüz hırsızlık olur. sorun da etiği boşverin ben nasıl hırsızlık yaparım oluyor.

bunun sonu okuldan atılmaya kadar gidebilir.
  • cedric tweedledee  (28.12.19 13:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.