[]

Bir evde iki TV

Selam Romalılar,

Şimdi bizim anne-baba taşındı. İki tv var evde. Biri smart (TV a), biri normal lcd tv dekoderle kullanılıyor (TV b). Eski evde bir sorun yokken yeni evde şöyle bir sıkıntıları var.

TRT vs. gibi bazı kanallar eğer iki tv de açıksa sorun çıkarıyormuş. Sorun şöyle bişi diyelim TV a açık ve TV b de açık. İkisi de TRT1'deler. Hiç sorun olmadan izleniyor. TV a veya b kanal değiştirip farklı kanala geçtiğinde diğer TVde de kanal gidiyor ve görüntü gelmiyor. Eğer TV a açıksa ve TV b dekoderle birlikte kapalıysa yine sıkıntı yok. Tersi yine geçerli. Bu sorun her kanalda da olmuyor sadece 10-12 kanalda böyle sorun var.

Özetle bazı kanallar özelinde iki tv'de açıksa ikiside aynı kanalda olmalı yoksa görüntü gidiyor. Her kanalda olmaması ilginç geldi.

Nasıl çözeriz bu işi? Sitenin kapıcısına sormuşlar oluyor yea herkeste sorun var digitürke geçti çoğu vs. demiş geçmiş. Bizimkiler bir kaç kanal için digitürke para vermek istemiyor. Gidelim çanak istemeyen dekoder alalım diyorlar. Var mıdır bu soruna çözüm yada alternatif çözüm önerileriniz?

 
Çanaktan gelen kablo tek mi ? Eğer tekse çanağa çift lnb takılıp eve kadar yeni kablo çekilirse her tv'ye bir lnb atamış olursun.

Ya da evde internet varsa smart tv'ye iptv kurulumu yapın, sadece trt vs izlenecekse beleş hizmet veren yerler var. En kötü senelik 150-200tl ye ücretli üyelik alır maçlara kadar izlersin.
  • kimlanbu  (27.12.19 16:50:37) 
Eski evde 2 ayrı hat geliyordur merkezi sistemden, bunda tek hat geliyordur daireye.


  • John Bloor  (27.12.19 16:59:34) 
Site de her blokun kendi çanağı var bina tepesinde. Dairelere gidiyor. Her odada da uydu çıkışı var. Oradan alıyorlar dekodere bağlantıyı. Bu yüzden çanağa müdahale edilemez duruyor şimdilik ev içi çözüm arıyoruz. Zaten neden olduğunu da anlamış değilim.

Evde internet var. ekstra bir kutu vs olmadan smart tv'ye iptv kurulumu oluyor mu? Bir de iptv düzenli sorun çıkarır mı? 3 ayda bir ancak gidebiliyoruz bazen o bile olmuyor, bozulunca düzeltecek birini aramakla uğraşmasınlar istiyorum açıkçası. Yoksa tak çalıştır iptv de olabilir. bir de internet ne kadar yer ki bu tvler? sonra bir de kota derdi oluşmasın.
  • ManikD  (27.12.19 16:59:41) 
Artık internet kotasız, saatte 1-2gb arası yer. Smart tv nin marka modeline göre değişir. Bir çoğuna hiçbir ek kutu almadan kurulum yapılabiliyor.

Sıkıntı çıkarsa da gitmene gerek yok. TV'nin mac adresini not alırsan iptv ayarları internet tarayıcısı üzerinden yapılıyor. Yani kendi evinden ayarlara müdahale edebilirsin.
  • kimlanbu  (27.12.19 17:03:17) 
abi yaşlı başlı insanları iptv ile uğraştırmayın allahınızı severseniz.
site yönetimi ile görüşün, çatıdaki uydunun sinyalini dairelere dağıtan bir santral var, onda boş yer varsa bir tane daha kablo çektirin daireye. boş yoksa santrali büyütsünler, ucu ucuna iş mi yapılırmış öyle her eve bir hat nedir, bu işin yıllardır standardı her daireye en az iki hat çekilmesi şeklinde.
bu arada, sizinkiler taşınmadan evvel sizin hakkınız olan bir hattı birisi kendine yontmuş da olabilir, site yönetimine danışın, eğer öyleyse düzelttirmeleri gerek. kim yonttuysa da masrafını ona fatura etsinler.
  • gkhncnzdgn  (27.12.19 17:10:09) 
Toki nin yaptığı iş olunca 1 kanal işi mantıklı geldi. IPtv ben kendim uğraşmak istemem evde, yaşlı başlı insanlar için ayrı dert. Ya ttnet tivibu ya digiturk e doğru gidiyor bu iş. Teşekkürler cevaplar için


  • ManikD  (27.12.19 17:57:34) 
yine de ısrar ederim belirttiğim yolu denemeniz için.
çünkü digiturk de normal çanak ile aynı şekilde kullanılacak, artık binaların dışına kendi çanağınızı takmanız zaten yasak, e çatıya digiturk takıp oradan kablo çekecekseniz ve aslında ihtiyacınız digiturk değil de sadece tv izlemekse fuzuli bir masraf olacak.
(ha bu arada bir çok santral digiturk de dahil olarak kuruluyor, ya da sonradan sadece digiturk çanağı takılıp santrale eklenerek mevcut kabloların üzerinden evlere aktarılıyor, yani eğer santraliniz destekliyorsa hususi hat çektirmenize gerek kalmıyor. bir ihtimal sizin tesisatta olup olmadığını öğrenmeye çalışın, binanızda varsa ve turksat değil de eutelsat üzerinden çalışıyorsa çakışma yaşamadan kullanabilirsiniz.)
ayrıca tivibu benim tecrübe ettiğim kadarıyla çok başarılı bir platform değil, kanal geçişleri yavaş, taahhütlü satılıyor ve her zaman internete ihtiyaç duyuyor, bu da sadece tv izlemek istiyorsanız ekstra masraf demek. ha yok internet de olsun ucuzundan, işimize yarar derseniz ayrı.
her ay internet ve tv için tivibu gibi bir platforma vereceğiniz miktarın bir yıllığını hesapladığınızda bahsettiğim yöntemden daha pahalı ve verimsiz olacak, yeniden alışmayı gerektirecek.
  • gkhncnzdgn  (27.12.19 18:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.