[]

Güven verilir mi alınır mı ?

İyi akşamlar sevgili duyuru sakinleri,

Sizce nedir ve nedendir ?

Teşekkürler.

 
verilir..


  • tabirimekruh  (26.12.19 22:05:58) 
güven verilir, sevgi hak edilir, saygı kazanılır vs vs hepsinden biz sorumluyuz bence.


  • KUCO  (26.12.19 22:12:15) 
verilir

guven veren bir durusunuz var halen bey-hanim
  • exlibris  (26.12.19 22:16:23) 
Perspektife dayalı cevabı var bunun. Cümlenin kurgusuna göre aktif özne ile pasif muhatap birbirinden ayrılır. Güven veren biri aktiftir. Eylemi muhatabı etkilemiştir. Etkin taraf güveni verendir, alan pasiftir. Güven almak ise (böyle bir cümle görmedim ama mantıksal olarak doğru) alan kişinin etkinliğini belirtir. Yani güveni aldığı kişi etkin olmasa da belki de kendi etkin yanılgısı ile güven duygusu canlanmıştır. Felsefedeki etkin ve edilgin, özne ve nesne ayrımları da buradan çıkıyor.


  • prole  (26.12.19 22:17:37) 
@prole +1
nereden bakıldığına bağlı olarak iki taraftan da yorumlanabilir. ama güven nolursa olsun karşılıklı olmalıdır ki taraflararası denge sarsılmasın, o nedenle iki yönlüdür

  • Heyhat  (26.12.19 22:23:15) 
güven ilişkisi karşılıklı kurulur. Kurulan bir şeydir, verilip alınmaz.


  • velvetmorning  (27.12.19 02:46:07) 
Güven diye bir şeye inanmam. Güven dediğimiz şey karşılıklı çıkarların muhafaza edilmesidir aslında. Çıkarlar bitince güven dediğin o şey de kendiliğinden yok oluverir.


  • Avoiding The Puddle  (05.01.20 02:46:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.