[]

bu hayvana eziyet midir? kanunda yeri var mıdır?

bir kiracımız ile başımız ve mahallelinin başı dertte.
dükkanda uzun süredir köpek besliyor. son aylarda dükkanı aktif olarak kullanmıyor depo gibi kullanıyor hala daha köpek beslemeye devam ediyor. haliyle köpekle daha az ilgileniyor köpek de bu durumdan huysuzlanıyor. geceleri inanılmaz havlıyor. dükkanın üstü direk komşularımızın ve daha sonrasında bizim yatak odamızla altlı üstlü.
daha önce aktif olarak kullandığı için ve kendisiyle iyi kötü iletişim kurabildiğimiz için köpeğin sesi nasıl oluyordu bilmiyorum ama kesiliyordu. muhtemelen gün içinde gezdiriliyodu veya susturucu benzeri bir alet takılıyordu.
bir süredir kira da alamadığımız ve kendisiyle iletişim kanallarımız kapandığı için bu geçici çözümler de yalan oldu. kiradan dolayı mahkeme sürecini başlattık artık kendisiyle iletişim kurup köpeğin sesini bildirmemiz de söz konusu değil.
şimdi asıl konuya gelelim.
bir köpek karanlık bir dükkanda besleniyor. kafadan 12 15 saat yalnız.
yalnız olduğu için de devamlı havladığını ve huysuzlandığını düşünüyorum.
köpeğe gündüzleri yemek falan veriliyor illaki çünkü diğer türlü yaşama şansı yok.
yani neredeyse hiç gezdirilmeyen günün büyük bir bölümünü yalnız ve karanlkta geçiren bu köpeğe yapılan eziyet işkence değil mi?
bu nasıl hayvan sevgisi?
belediyeye şikayet ediyoruz gelip yerine bakıyorlar köpek sahipsiz olmadığı için uyaru verip gidiyorlar.(tahmin)
karakol bu işle belediyenin ilgilendiğini söylüyor.
acaba sizce ne yapmalıyız?

 
Hayder ve benzeri derneklerden yardım alsanız mesela, bilgi veya akıl verirler hatta belki gelir yerinde yardımcı olurlar.


  • John Bloor  (26.12.19 11:34:03) 
Derneklere haber ver sosyal medyada yayın. Adam iyice rezil olsun belki utanır.


  • Topalordek  (26.12.19 12:29:04) 
istanbul'daysanız istanbul barosu hayvan hakları komisyonunu arayın.
istanbul'da olmasanız da bilgi alabilirsiniz gerçi.

  • blatta hiberna  (26.12.19 13:45:36 ~ 13:46:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.