[]

Hayatta en sevdigim seyi kaybediyorum. Muzik dinlemeyi

Uyumaktan daha fazla sure muzik dinlerim. Simdi ne kadar sure muzik dinledigimi betimlemeyeyim ama korkunc. Belki de hastalik duzeyinde.

En buyuk pismanligim minicikken last fmde tuttugum kayitlara devam etmemek.

Gozlerini mi kybedersin kulaklarini mi sorusuna. Muziksiz yapamam derim. Ki bence goz sanki daha onemli.

Muzik en buyuk askim. Asla muzik tarzini sevmedigim bi manita yapmam. Hic turkce pop kulaklarima degmemistir bile. Sirf asiri yuksek les muzik caldiklari icin en yakin yol ustu benzinciye ugramiyorum. Ve cok dolaniyorum.

Ama ben son iki haftadir muzik dinlemekten rahatsiz olma duzeyine geldim neredeyse.

Ayilip bayildigim sarkilara bile tahammul edemiyorum. Bu bir

Ikincisi genelde her hfta en az on yeni sarki kesfederim ve iki uc tanesi ufffff harikaaaaa bu seklinde olur. En az dort gun loopta dinlerim bikmam.

Ne yaparsam yapayim sikiliyorum.
Lisede dinlediklerimi aciyorum yok
En sevdiklerimi aciyorum yok

Yeni kesfedip harika dediklerimi aciyorum yok.

Bu durum asiri canimi sikiyo :(

Benzer bir durum yasayan var midir?

 
Ulan ben de nasıl üzüldüm önce, duyma yetini kaybediyorsun sandım.

Küfür edicem ayıp olacak, Allah başka dert vermesin kardeş.

Bence yaşlanmadın da belki yeni bir tarz keşfetmelisin.
  • John Bloor  (26.12.19 08:07:53) 
30 yaşındayım, trance müzik hastasıyım. dediğin kadar olmasa da müzik inanılmaz önemli benim için. son 3-4 aydır ben de keşif yapamaz, bayıldığım şarkıları dinleyemez oldum. resmen zorla dinlemeye başladım. neden olarak da "acaba yaşlanıyo muyum lan?" sorusu geldi aklıma benim de. çok korkuyorum. ben ölene kadar dans edecektim halbuki. umarım durumun geçicidir mevsimsel falandır diyip iyi düşünmek istiyorum.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (26.12.19 08:13:14) 
normaldir. yaşlanmayla falan da alakası yok..
bir süre dinleme madem rahatsızlık boyutuna geldi. zorlama da hiç. bir süre geçtikten sonra kendini sevdiğin şarkıları dinlerken bulursun merak etme.

ekleme: herkes bu ve buna benzer şeyler yaşayabilir. yaştan ziyade farkında olmadan farklılık aramandan kaynaklı olabilir.
eminim çoğunuzdan yaşlıyımdır ama bu dedikleriniz yaşla falan ilgili değil. 1998'de liseye giderken bayılarak dinlediğim albümleri hala aynı keyifle dinliyorum.
  • foolrules  (26.12.19 08:18:13 ~ 08:23:14) 
tüketim toplumundayız. çok çabuk tüketiyoruz. geçe gün power fmde dj söyledi artık şarkı süreleri 4.30 dkdan 2.30dklara düşmüş. sen sıkılmasan bile sıkılman için her şey mevcut. spotify youtube her şey çok yakın ve sürekli gözünün önünde.


  • mikahakkinen  (26.12.19 08:41:18) 
yaş kaç acaba?

yıllarca müzikle yakından ilgilendikten sonra (radyo programcılığı, blog yazarlığı vs.) 30lu yaşlarımda eski ilgimi kaybetmeye başladım ne yazık ki.
  • yonge and bloor  (26.12.19 08:48:23) 
southpark.cc.com:25eec0b8-ed8e-11e0-aca6-0026b9414f30&position=7&sort=!airdate

şu bölümü izle
  • dedim dedim de kime dedim  (26.12.19 09:19:56) 
çok kitap okurken bazen eline kitap almak istemezsin. sinefilsindir, film izlemeye tahammül edemezsin. gezi manyağısındır bakkala gitmeye üşenirsin.

özetle, olur öyle. geçer yakında.
  • sir gawain  (26.12.19 09:51:44) 
depresyon?


  • jimicik  (26.12.19 10:15:58) 
bence biraz da çalmayı dene.. ne tür müzik seviyorsan al enstürmanını başla çalmaya.


  • catch  (26.12.19 10:25:17) 
kulubümüze hoş geldin! bu durumla ilgili bir ara sözlük yazarıyken tee yıllar önce bir entry yazmıştım, baya da mesaj gelmişti "hakkaten lan" diye.

last.fm kayıtlarımı tutmaya devam ediyorum ben, eskiye dönüp de yaşadığım dönemle ilgili bilgi vermesi açısından tatlı buluyorum. (cümleye ciddi girdim sonu ne hale geldi bak, alşsdjkaşdjas XD ) ben çözümü çok alakasız türleri bir arada dinlemekte bulmuştum, bir listem var maşallah patates salatasının suyu bulaşmış kek de içeren, kısırlı, börekli, dolmalı, salatalı, kekli, poğaçalı kabul günü tabağı gibi (-_-) zaten spoti de gitmiş 2019 listemi yapmış, bunun bir level üstü :( öyle saçmalıklar yapabilirsin ama bence kastırmana gerek yok, bir süre dinlemeyiver. sonrasında özleyip tekrar müzik moduna giriyorsun zaten.
  • pasp  (26.12.19 14:34:10) 
bende de 30'dan sonra başladı aynı durum, şimdi çok ender dinliyorum, yılda 3-4 kere falan.


  • bezgin adam  (26.12.19 14:39:41) 
ben de lisedeyken misal günde en az bi 8 saat filan müzik dinlerdim. özellikle test çözerken..

şimdi 30'lardayım ve lisedeki metal kafası artık eskisi gibi tatmin etmiyor. 70lerdeki prog rock'ı klasikleri de hemen hemen tükettim. en azından en iyilerini. şimdi eskileri döndürüp döndürüp dinliyorum.

ben bazen isotronik tones veya binaural beats dinliyorum.
belki bi süreliğine çareniz o olabilir.
  • durme  (30.12.19 22:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.