[]

laptop önerisi

emektar laptopum son günlerinde. tamamen yok olmadan bilgilerimi yedeklemeye başladım :(

neler yapıyorum:

iş hayatı çizim, modelleme hobi olarak animasyon ve metin yazmak

klavye sanırım en çok önem verdiğim özellik. sayısal tuş takımı muhakkak olmalı. bazı laptoplarda mesela macbooklarda :( yok. orada çok işlem yapmaktayım. ve de yazı yazarken verdiği his. aslında bunu sadece deneyerek anlayabilirim.

benim gibi çizim ve modelleme yapan bir arkadaşım monster aldı. ve 3dsmax kullanırken küresel ısınmayı tetikleyecek düzeyde tepki veriyor. ben şok.

bu nasıl her oyunu oynatabilen bilgisayar?

autocad - photoshop - 3dsmax - premiere pro

kullanan bir kişi nasıl bir laptop almalı?

evde ofiste oturamadığım için masaütüne geçemiyorum. sürekli sokakta cafede barda bir yerlerde çalışan bir tipim.

çok da ağır olmasın :( fiyat; eğer ferformansı harika ise sınırsıza yakınsayabilir. helalinden 10 bin civari veririm :D ama ne kadar ucuz o kadar tatliş

son olarak dokunmatik özelliği hiç hazetmiyorum ve de ekran kartı önemli demem lazım sanırım ( görselleştirme üzerine çalıştığım için )

teşekkür ederim
imza: bütün hayatı bilgisayar olup donanımdan hiç anlamayan bir tip.

 
gaming laptop bakacaksınız.

en az i7, 16 gb ram, gtx 1060 6 gb ve üstü diyebilirim.

sıkıntıları: ağır olacaklar. işlem yaparken ses çıkaracaklar. performansları aynı tip masaüstüne göre düşük ve fiyatları pahalı olacak.

asus, acer'ın predator serisi, msi gaming serisi ve son olarak monster tavsiye edilebilir.
  • ozdek  (26.12.19 02:10:16) 
özellikler açısından, ozdek +1

marka değil model araştır. Donanımhaber başta olmak üzere yurtdışı forumlarda da o modelin yorumlarını oku. Çünkü mesela ben zamanında (5-6 yıl önce) Asus g550jk aldım, hala yeri geldiğinde kullanıyorum (pc'ye geçtim gerçi ama mobil render işlerinde hala aktif o). Millet laptoplara laf eder ama 5 yıldır after effects, premiere ile neler yaptım hala da taş gibi. Ama o full metal kasaydı, sonraki modellerde plastiğe geçtiler falan malzeme kalitesi de modelden modele çok değişiyor. Kimisinin ekran menteşesi problemli oluyor falan bunlar için forumlara bak diyorum işte. Oyuncu laptopu alırsın zaten, çift fanlı oluyorlar, öyle olsun. Ağır olacak ne yazık ki, 2.5kg gibi, adaptörleri de büyük. Pilleri de 2.5 - 3 saat falan gider genelde, render alırken daha az tabii. Ki esas fişe takınca tam performans veriyor bu aletler.

"sınırsız...helalinden 10 bin" bu ikisi çok tezat ne yazık ki :D alabileceğin orta bir bilgisayar 1000 dolar, daha iyisi 2000e yakınsar. Böyle hesapla. Ne yazık ki şu an alacağın iyi bir laptop zaten 8-10 binden başlıyor. Ha gidip 25 binlik laptopu da alma bir noktadan sonra -o kadar da- fark etmiyor.
  • nhk ni youkosu  (26.12.19 03:12:44 ~ 03:14:21) 
hocam

16 gb ram
gtx 1060 ekran kartı
256 m2 ssd
1 tb hdd
i7 8.nesil 9.nesil islemci
aydınlatmalı klavye
full hd ekran

laptopsa fan vs. ses cıkacak kacarınız yok ekran kartına yükleniyorsanız
8k tl ye bir laptop almıstım msi gl73
hatta buradan bir arkadastan aldım
acayip memnunum
  • kingcyrax  (26.12.19 04:10:25) 
msi p65 creator
msi gs65 ya da ge65
lenovo thinkpad x1 extreme gen2
dell xps 9570

bunlar 15 inçlik modeller. bazilarinin 17 secenegi de var. pahalilar ama guzeller ve son teknolojiyi ihtiva ediyorlar. cok pahalli olduklari icin alamiyorum ama bir suredir arastiriyorum ben de.

yurt disindan getirtirsen bazilarinda yari yariya fiyat fark eder. kampanya yapıyorlar.

ben ise uzaktan bakmaya devam :)
  • boyle buyurdum  (26.12.19 09:28:16) 
Gaming degil, workstation bakin. Thinkpad zbook falan. Gerci onlarin sifiri sizin butcenin uzerinde, ikinci el bakabilirsiniz. Sonra portege, latitude, elitebook falan. Ekran kartli 14” modeller var, hem tasinabilir hem guclu.

Ikinci el garantisi devam eden bir sey is gorur. Ben 5 yillik zbook satmaya niyetlendim, hala gayet be tas gibi bir makine olmasina ragmen 2500’e alici bulamadim vazgectim satmaktan. Ama thinkpadler daha iyi, ben piyasa arastirmasi yaprken w550s’ler vardi 3000 liranin altina, onlar bile is gorur.
  • icim urperiyor  (26.12.19 12:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.