[]

birikim yapmak

6000 lira maaşla nasıl birikim yapabilirim?

kira yok.
mutfak masrafı yok.
aileyle birlikte yaşadığım için masraf olmuyor.

aslinda iki sorum var;

1. nasıl birikim yapılabilir?

2.harcamaları nasıl oranlamam gerekir?

 
soruyu tam anlamadım, neye yatırım yapayım diye mi soruyorsun? yoksa parayı harcamamak için nasıl irade gösterebilirim diye mi soruyorsun?


  • nabrukk  (25.12.19 19:53:21) 
Sen ne ara tr ye dondun de 6bine is buldun, cok hizlisin.
Altin alarak birikim yapabilirsin. Birikim hesabi acarsin karttab cektirirsin.
Yani 6bin maas aliyor ve aile ile yasiyorsan gerçekten.
  • stavro  (25.12.19 20:01:55) 
Altin


  • kirmizipilotkalem  (25.12.19 21:44:59) 
Kendine birikim yapabileceğin mantıklı bir tutar belirle ve o tutarı her ay biriktirmeye bak.
Hiç masrafın yoksa herhangi bir kursa falan para vermiyorsan, 4.000 TL biriktirmen gerekmez mi sence de?

  • liberal  (26.12.19 09:36:15) 
önce birikim yap, kalanıyla yaşamaya bak. tam tersi değil.


  • Jesus Christ  (26.12.19 10:18:15) 
@jesus +1. Öncelikle ay başında birikimini kenara at. Kalan para ile geçinmeye bak. Ay sonunda ne kalırsa kenara atarım dersen istediğin hedeflere ulaşamazsın. Birikim paranı ayırdıktıtan sonra kalnı haftalara bölersen iyi olur. bu ay x tl harcama belirledin bundan toplu ödeme varsa çıkar(akbil, benzin parası...vb) kalan parayı 4 e böl ve her hafta böldüğün bütçeyi geçmemeye çalış.


  • kraldan cok kralci  (26.12.19 11:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.