[]

Neden herkes duty free den parfüm alıyor

Çok mu uygun oluyor? Örnek veriyorum aynı parfüm burada 500 TL ise duty free de ne kadara geliyor?




 
Ortalama vergi tutarı kadar daha düşüktür. Bir de duty freenin kendi yaptığı indirim/kampanya olabiliyor. O yüzden epey uyguna geliyor.


  • balik kraker  (25.12.19 14:00:48) 
kraker +1

duty free indirimiyle bir arkadaşım geçen hafta parfüm aldı mesela. burada 500 civarı olan parfümü 300e almış.
  • cay koy geliyorum  (25.12.19 14:04:59) 
boy büyüdükçe daha uygun oluyor. ama kampanya takip etmezseniz pahalı da almış olabilirsiniz.
öyle genel bir burada 500 orada 400 diye kural yok. bazen kur yanılgısından uygun olduğunu düşünüp alıyorsun. misal istanbul ile kıbrıs fiyatı farklı. yine istanbul ile londra fiyatı bile farklı.
ben takip ettiğim bir parfümde istanbulu duty freesini %20 kadar pahalı buldum. ama millet takır takır alıyordu. :)
duty free den alışveriş yapan tipler genelde deal peşinde koşmazlar. ya biri istediğinden alıyordur, ya kocasına aldıracaktır, ya metresine ya da hanımına acil hediye peşindedir. genelde düşünmeden at sepete ver kredi kartını şeklinde alırsın. sonuçta bilirsin ki parfümeriye gitsen daha pahalıya gelecektir..
  • ozdek  (25.12.19 14:07:24) 
duty free'lerde vergi kadar indirimli oluyor;ancak hava alanlarında satılan her şey gibi duty free ürünleri de hava alanı dışındaki alandan daha pahalı; yani avrupadan/amerikadan geliyorsan zaten geldiğin şehirdeki dükkanlarda daha ucuz olacak. aynı şey içkiler için de geçerli.
ama bazen dut freeler ekstra bir indirim yapabiliyor, yani nadiren de olsa dönüş yaptığınız şehirden alacağınız parfümle aynıya veya daha aza denk gelebilir.
son dakikaıcılar yine de tercih edebilir yani.

ha ama türkiyeye göre taaabiki daha ucuz. zaten türkiyeye göre ucuz olmayan bi yer kalmadı neredeyse.
  • jimjim  (25.12.19 14:38:26) 
Vergi sebebiyle ucuz, havaalanında dükkan kirası sebebiyle biraz pahalı toplamda genellikle bir tık ucuz.
Havaalanından havaalanına değişiyor o yüzden. Bu sebeple alacağım belli bir ürünü önce giderken İstanbul'da fiyatını kontrol ediyorum, sonra dönüş havaalanında daha ucuz ise alıyorum, yoksa İstanbul'a dönüşte alıyorum.

  • SiyamkedisiZorro  (25.12.19 15:07:03) 
N11’den trendyoldan falan kampanya zamanı aldığında havaalanından daha ucuza geliyor genelde.


  • megalomaniac  (25.12.19 15:14:30) 
Jo Malone parfüm almıştım Duty Free'den, büyük boy olmasına rağmen normal satış fiyatından 20-30 lira uyguna gelmiş.


  • stoa  (25.12.19 15:55:36) 
duty free gezerken 100 150 ml lik parfümlerin internet satış fiyatlarına bakıyorum genelde internetle aynı oluyor. ama özel kampanyalar oluyor çoğunlukla ordaki parfümler ucuza gelebiliyor.


  • rentts  (25.12.19 16:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.