[]

the witcher dizisi hakkında..

arkadaşlar kitabı okumadıgım için diziden hiçbir şey anlamadım.

1- bu işgal edenler kim amacları ne?

2- bu sarı kız neden önemli neden onu kovalıyorlar?

3- yennefer nasıl bu kadar bir anda güçlendi?

4- dizinin sonunda ne oldu?

 
işgal eden düşman devlet işte klasik yayılma politikası :/
sarı kız tahtın varisi
bi anda güçlenmedi. seneler geçti. ülkeye gönderildikten sonra on sene filan atladı heralde zaman.
sonunu izlemedim daha.
  • elorelia  (25.12.19 13:21:23) 
SIPOYLIR KOY


1- Roma imparatorluğu tarzı, organize disiplinli ve medeni bir imp. Dizidekiler dini fanatiklik için gibi oluyor gösterilmiş.

2- Tahtın varisi ama hakkında kehanet var, tek yüzük gibi bir şey. Zamanla öğreniyoruz neden önemli diye.

3- Zaman atlamalı gidiyor dizi, arada uzun yıllar geçiyor.

4- Withcher kızı buldu, imparatorluk yenildi. ama sadece 1 çatışmada.
  • KaraSakall  (25.12.19 13:28:56) 
1- nilfgaard adında bir güney imparatorluğu. klasik kötüler işte. tüm kıtayı fethetmeye çalışıyorlar. dizide haçlı seferi gibi gösterilmiş.
2- cintra'nın tek varisi, ayrıca özel güçleri var, nilfgaard bunu biliyor.
3- yukarıda dendiği gibi aradan uzun yıllar geçiyor ama dizinin kurgusu o kadar boktan ki izlerken hiç öyle hissetmiyoruz.
4- yennefer son çare olarak ulti atıyor ama savaşı kimi kazandığını göremiyoruz. geralt'la ciri nihayet buluşuyor ve dizi bitiyor.
  • sir gawain  (25.12.19 14:09:34) 
izleyenler ne derecede öneriyosunuz?


  • payem  (25.12.19 14:48:17) 
hikaye şuana kadar kitaba uygun gidiyor ve kitapta nasıl bir ilerleyiş olacak bilmiyoruz cirilla ile ilgili. ama oyundaki hikaye gibiyse cirilla'nın sanılandan çok daha büyük güçleri var. uzay-zaman bükmesi, farklı gezegenlere farklı paralel evrenlere geçiş yapabilmek gibi özellikleri var. bunlar ilk kandan olması sebebiyle kendisinde mevcut. bu yüzden de herkes onun peşinde.

dizi gerçekten izlenebilir bir dizi olmuş. ben çok beğendim. bir tek triss karakteri hayal kırıklığı oldu. dandelion neden dizide jaskier oldu anlamadım. ismi tek değişen o galiba.

bir de şu zaman atlama meselesi gerçekten çok kötü işlenmiş. kim hangi zamanda hiç anlaşılmıyor.
  • Wolfware  (25.12.19 15:59:27) 
kitabını ve oyununu bilmeden izledim. beni sarmadı, gerçi daha son bölümdeyim. game of thronese kafa tutacak dediler, diziyi 1 haftadır bitiremedim. sıkıcı oluyor.


  • zbrs  (25.12.19 16:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.