[]

Tüp mide ameliyatı olmalı mıyım?

35 yaşında ve yaklaşık 100 kiloyum (97-101 arası değişiyor). Daha önce çok kez denememe rağmen diyet işini beceremiyorum maalesef. BMI 32 civarında. Sizce tüp mide ameliyatı olmalı mıyım? riskli bir ameliyat mı? özellikle kendisi veya yakınından birisi tecrübe eden varsa cevaplarını bilmek isterim. teşekkürler




 
iradeni kullan bence. uzman degilim ama cok kilolu degilsin.


  • 2007  (25.12.19 12:35:13) 
Kilo veremiyorsan neden veremiyorsun onun temeline inmen lazım, yani boğazına mı sahip çıkamıyorsun yoksa metabolik bir sıkıntın mı var, bunu öğrenmen lazım, zira boğazına sahip olamıyorsan ameliyat olsan da yine kilo alırsın, tiroid gibi bir sıkıntın varsa yine kilo alacaksın ya da tüp mide olmak kolayına geliyordur, yine kilo alırsın. Kısaca tüp mide ameliyatı olup da kilosunu koruyan hasta oranı çok az, çünkü ana nedenleri çözemiyorlar.

İkincisi, 100 kiloyla ameliyat olmak gerçekten çok anlamsız, eğer (varsa) asıl sıkıntılarını çözersen ortalama 1 seneden çok rahat sağlıklı bir kiloya inersin.

Üçüncüsü, evet baya riskli bir ameliyat.
  • angelus  (25.12.19 12:40:33) 
ben oldum 2 yıl önce. laylaylom girdim çıktım hiçbir sıkıntım olmadı. halen de hiçbir problemim yok fakaaat ben diyet yapıp kilo vermeyi başaran biriyim. sorunum bunu koruyamamak oldu çünkü verdiğin kiloyu mutlaka fazlasıyla geri alıyorsun; vücut buna çok yatkın oluyor. 2 defa 25er kilo verdim. sibel can gibi al ver al ver ekonomiye can ver şeklinde. sonunda 95 kilo olunca gittim özelde ameliyat oldum. doktorun ilk sorduğu şey diyeti deneyip denemediğim çünkü diyetle zayıflayamıyorsam ya başka bir rahatsızlığım vardır ya da diyeti beceremiyorumdur. bu gibi durumlarda ameliyat kabul edilmiyor.

ameliyat olunca kendiliğinden zayıflamıyorsun yani yine diyet yapıyorsun ama diyet daha kolay oluyor çünkü karnın hemen doyuyor. fakat önemli olan bi 6 ay geçtikten, miden iyileşip azıcık büyüdükten sonra o gırtlağa tekrar hakim olabilmek.
  • neira  (25.12.19 12:47:36) 
riskli bir ameliyat. ben oldum. pişmanım şuanda çünkü üç yıl sonra absürd bir komplikasyon çıktı. fakat ilk iki yıl iyiki olmuşum diye düşünüyordum, olduğunu bildiğim insanlar da çok çok mutluydular.

birincisi kilo gerçekten hayatında büyük bir problem mi yoksa başka şeyler yüzünden mi kiloya takılıyorsun bunu anlamalısın. kendi adıma ikinci kategoriye girdiğimi geç farkettim.

ikincisi, olmaya karar verirsen mutlaka çok çok iyi bir doktor araştırması yapmalısın. ortalık şaklaban kaynadığı gibi, yetenekli bilgili unvanlı ama paragöz cerrahlarla da dolu.

üçüncüsü, her şeyin iyi gitme ihtimaline göre değil en kötü gitme ihtimaline göre hazırlık yap. ben ameliyat sonrası kanama geçirmişim (o kısımları hatırlamıyorum) sevdiklerim ailem vesaire bayağı travma geçirdiydi, ölecek gibiymişim betim benzim atmış filan.

kendi adıma zaman makinem olsa kendimle konuşur kararımdan caydırırdım. çünkü temel problemi çözemediğim gibi, yemek gibi çok keyif aldığım bir kaçış yolundan da oldum.
  • redlinetheturk  (25.12.19 12:48:57) 
Canli tanidigim 4 kişi oldu bu ameliyati ikisi normale döndü birisi mide tepki verdi aylardir hastanede komple midedi alinacak birisi maalesef öldü risk büyük derim.

Hepsi senin dediklerini diyordu diyet olmuyo falan diyordu
  • basond  (25.12.19 13:00:58) 
100 kilo bir sey degil, disini siksan 85e dusersin aradaki fark acaip fark yaratir sende. sonra zaten ufak ugmfak verirsin. ameliyat falan ne gerek var.


  • brkylmz  (25.12.19 13:18:39) 
eger ankadaradaysaniz parayi buna harcayacaginiza guven hastanesinde bir diyetisyen var psikologla beraber calisan ona gitmenizi oneririm. herkesin bahsettigi yemekle olan dengesiz iliskiyi duzenleme, beslenme konusunda bilgilenme acisindan cok fark yaratiyor, daha once nasil ve kimin rehberliginde diyet yaptiniz bilmiyorum ama iyi bir diyetisyen ve koordine oldugu bir terapist cok farkli bir deneyim, kesinlikle deneyin derim. ozellikle altta yatan fizyolojik bir sebep varsa bunu bulmakta da guven hasanesi cok iyi, ozellikle endokrin bolumu cok basarili. bu olasiligi denemeden boyle buyuk bir risk almazdim ben. bu arada kendi kendinize yaptiginiz diyetleri ben yaptim diye kabul etmeyin, onlar bir anlam ifade etmiyor cogu insan icin.


  • mavicorap  (25.12.19 13:26:22) 
100 kilo aslında fazla değil benim boyum 172, tartıda 94 kilo gördüm :) bazen sırf yemek yemek için yedim. Tatlı tuzlu ne varsa eşimde pis boğazlık var o kilo almıyor ama ben alıyordum.

Sonra farkettim ki aynada kendime bakmıyorum fotoğraflarda iğrenç çıkıyorum. Karar verdim tüm beslenme düzeninin değiştirmeye şuan 78 kiloyum hala spor yapıyorum ve mutluyum. Tüp mide ameliyatı olsan bile beslenme alışkanlıklarını ve düşünceni değiştirmeden yine kilo alırsın.

Ameliyat olma, ben 5 ayda 16 kilo verdim kendine inanıyorsan yaparsın. Bu süreçte online pt ve diyetisyen desteği aldım. Baktım ben onlardan daha bilgiliyim kendi programımı oluşturdum. Öğlen evden getirdiğim yemeği yiyorum. Görenler ne kadar fit olmuşsun dedikçe daha gaza geldim. 6 kilo daha verecem. Vücuduna eziyet etme sonuçta Ameliyat.
  • Fritz-X  (25.12.19 13:26:43) 
K100 çok değil. Bir çok kişi de o kiloda o bmi için ameliyat yapmayacaktır.

Diyet diye bakmayın. Sözlükte intermittent fasting i okuyun. Deneyin.
Ameliyat ciddi riskleri olan ve sonrasında da zaten yine diyet yapmaya mecbur kalacağınız bir çözüm.
  • kisa  (25.12.19 13:48:15) 
ilginç bu arada, bana da baya mesaj geldi. Duyuru şüşkoları dayanışma ve yardımlaşma zirvesi olsa olurmuş yani.


  • redlinetheturk  (25.12.19 13:48:59) 
hayatı boyunca kilo sorunuyla uğraşmış 4 yıllık tüp mideli olarak ben hiç pişman olmadım. merdiven altı bir yerde de olmadım bu ameliyatı; kredi falan çektim tam teşekküllü bir hastanede, güvenilir bir doktora oldum. tek pişmanlığım, beslenme düzenini hala oturtamamış olmak. bunun sonucu da bu yıl geri kilo almaya başlamak oldu maalesef...


  • ninotevtidze  (25.12.19 13:53:46) 
aslında çok uzun değil 3 ay sıkı diyetle istediğin seviyeye gelirsin.

başta 20-25 gün sabretsen kiloların nasıl gittiğini görsen sonrasında başkası istese de bozmazsın o diyeti.

diyet işini düzgün bir doktora gidip çok sıkı şekilde tutmak lazım. verdiği listede 10 badem yazıyorsa tam 10 tane yiyecek şekilde ne az ne fazla.

liste dışında hiç bir şey yememek vsvs
  • ayin yazari  (25.12.19 14:11:55) 
yeme bozukluklarının ardında büyük olasılıkla psikolojik sebepler yatıyor. öncelikle bir psikolojik yardım almak ve diyeti bu şekilde sürdürmek faydalı olabilir. iradeyi zorlamak ve sürekli başarısız olmak. aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar ümid etmek bir süre sonra sizin için yorucu olacaktır.


  • orpheus  (25.12.19 14:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.