[]

Direksiyon sınavında L park

Bana bunu gösterdiler, altımda pontik bir araba vardı. Şu ağacın, şu çizginin hizasına gelince tam sağ yap dediler. Aynısını bizim jip ile deniyorum, kaldırımdan uzağa denk düşüyor. Paralel parkta kelebek camdan şunu görünce dediler, jiple deniyorum, jipin önü dubaya çarpıyor. Yani sürekli küçük arabaya ayarlı bir referans noktası var. Bu işi her araçta yapabilmeyi sağlayacak bir yöntem yok mu?




 
Dubayla aranda yarım metre mesafe bırak, arabanın arka camındaki kelebekten yandaki dubayı gör, o noktada tam sağ yap girersin. Baktın girmiyorsun dubadaki referans noktasını değiştirerek tekrar dene deneye yanıla o noktayı bulursun. Bu tekniği zaten bir tek sınavda kullanırsın onun dışında böyle geri park yapmazsın.


  • angelus  (25.12.19 00:03:56) 
her aracin donus çapi farkli oluyor. özellikle küçük arabalar ile büyük arabalar arasında çok fark ediyor. büyük araclarin dönüs capi da büyük oluyor.


  • emrahday  (25.12.19 00:15:19) 
o park yöntemleri sınavı kolay geç diye yapılan şeyler(ki ben destekliyorum, hatta sözlüğe bi entry yazıp küfür yemişliğim var bu konuda :d). Normalde parkla ilgili farklı yöntemler var, youtube'dan bakarsan değişik canlandırmaları görebilirsin.


  • nundu  (25.12.19 00:48:29) 
Her arabanın aks aralığı, ön tekerlek ile ön tampon, arka tekerlek ile arka tampon arasındaki mesafesi eşit değil. Her arabada arabanın boyut ve şekline göre park pratiği yaparsın.


  • John Bloor  (25.12.19 07:51:17) 
Her araç birbirinden farklı iken nasıl tek yöntem olsun ki?


  • himmet dayi  (25.12.19 08:31:55) 
-arkasına park edilecek aracın yanına arkası aynı hizada şekilde durulur
-direksiyon tam çevrilir.
-park edilen yönün aksindeki yan aynadan arkadaki aracın park edilen yöndeki farı görülene kadar geri geri gelinir.
-Sonra direksiyon normal pozisyona getirlir.
-Aracın aynası, öndeki arabanın arka farını kapattıktan sonra direksiyon ters yöne tam çevrilir.
m.youtube.com
  • oz suser  (25.12.19 18:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.