[]

Çamaşır makinesi önerisi

Şu nasıl?

www.n11.com


 
Ben Samsung, LG önermiyorum. Şimdi orada bin tane özellik yazar ama sağlam mı değil mi belli olmaz. Bu Kore şirketleri elektronik özelliği basıyor ama cihazlar çabuk bozuluyor. Bunu şikayet forumlarından görebilirsin. Eğer bütçe önemli ise Arçelik, Beko alabilirsin. Bizim çamaşırhanede Samsung var, bu en uzaylı modelinden, 10 yıllık Beko ile aynı yıkıyor. Önce şikayetlere bakmanı öneririm. Bosch marka da iyi ama kırışık çıkartıyor. Bu beyaz eşyada en önemli nokta garanti hizmeti. Bazı markaların garanti koşulları uygun, yedek parça kolay bulunuyor. Ben Bosch, Siemens aldım ama şimdi olsa galiba daha yaygın servis ağı ve kolay yedek parça bulabildiğin markalara bakardım. Bazı markalar bildiğim kadarıyla (Arçelik galiba) 15 senelik makineyi bile "tamam yaparız" deyip, gelip yapıp garanti kapsamına alabiliyor. Eskiden Vestel'in de servisi çok iyiydi, şimdi nasıl bilmiyorum ama Vestel önermem. Servis ve garanti araştırarak karar ver bence. Artık beyaz eşya 3-4 senede cortluyor çünkü markası ne olursa olsun.


  • prole  (24.12.19 14:58:25) 
Ek olarak: yikama ve kurutma 2in1 makinelerin randıman vermediğini duydum. Bunu bir araştırmanı öneririm. Kurutmaya ihtiyaç da önemli. Türkiye'de genelde alınıyor ama pek gerekli olmayabiliyor. Giysileri de biraz yıpratıyor. Kolaylıkları: çamaşır as, topla derdi yok. Ev küçük, balkon yoksa, ev güneş almıyorsa mantıklı, aksi takdirde biraz gereksiz.


  • prole  (24.12.19 15:03:18) 
ben olsam kurutma özelliği var diye gereksiz para harcamazdım. sırf bu özellik için aldığınızı düşündüğümden söylemedim. ama bir şekilde aklınıza girmiş olabilir. bu özellik ileride kumaşa zarar verecek ve çamaşırların ömrü kısalacak, dahası ekstra elektrik sarfiyatı olacak. kullanmayacaksınız yani kısaca. aynı markanın aynı devirli, aynı kapasiteli kurutma özelliği olmayanından bakabilirsin. sırf bu özellik için en az 1000 lira vermezdim ben.


  • Improbable  (24.12.19 15:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.