[]

insaat halinde ev alırken neye dikkat edilmeli?

Selamlar,

Uzun zamandır süren ev arayışımız son bulacak gibi. Konum büyüklük vs gibi konularda içimize sinen bir ev var. Fakat bu evin kaba insaatı bitmiş durumda. Parke i dolaplar, banyo vs yok. Şubat ayına bitmiş olacağını söylüyor ev sahibi. Bir haftada oldukça ilerledi dışarıdan bakıldığında bile farkediliyor. Fakat biz bu evi almaya karar versek ya bitmezse ya içini kötü yaparsa gibi sorular var kafamızda aşağıdaki maddeleri içeren bir sözleşme yapma fikri var kafamızda var mıdır öneriniz ? Ne yazılmalı böyle durumlarda?

* Şubat ayında evi teslim etmezseni kira tutarımız olan X tl yi odersiniz.
* Ev içerisindeki dolabı x marka, ankastreyi y marka, boyayı z renk marka yapmalısınız.

Ek olarak : Krediye uygun olduğunu söylüyorlar. Yorumlarda iskan denmiş. Kredi ile bağımsız bir şey sanırım iskan. İskan olmazsa ne oluyor?

Başka bir sey gelmiyor aklımıza.

Teşekkürler şimdiden

 
Bu yeni inşaat ise iskan alınmasını bekleyin. Hatta ben sizin yerinizde olsam yönetim planı oluşturulmamış binadan da ev almam.


  • malheiros  (24.12.19 09:20:47 ~ 09:41:51) 
İskan geç çıkar öyle evlere


  • kirmizipilotkalem  (24.12.19 09:28:15) 
iskan olmazsa suyu doğalgazı elektriği üzerine alırken zorlanırsın, su faturasını çok yüksek ödersin falan.

iskan çıkmazsa sıkıntı olur. tüm apartman ortak su veya elektrik kullanır, kimin ne tükettiği belli olmadan ortak ödeme yapılır falan.
  • emfuzi  (24.12.19 11:17:43) 
bir avukatla yola çıkarsanız daha rahat ederseiniz. öncelikle kat karşılığı inşaat özleşmesini muhakkak okuyun. buradaki gecikme vs durumlarında siz de yararlanacak mısınız bu önemli. sözleşme ile inşaatın şuı andaki durumu ne aşamada. geç mi kalmış, ne kadar geç kalmış, veya süresinden önce mi gidiyor buna göre bir fikir edinebilirsiniz. ayrıca teknik şartname çok önemli onu da detaylı okuyun, şu ana kadar şartnameye uyulmuş mu?son olarak satışınızı tapudan mı yapıyorsunuz yoksa noterden mi?. tapu haricinde sıkıntı yaşayabilirsiniz.


  • ground  (24.12.19 11:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.