[]

360 aksiyon kamerası olanlara bir soru.

360 derece çekim yapabilen kamerası olanlara bir soru. kameranın takılı olduğu uzun çubuğu gizleme özelliği nasıl oluyor? sadece 360 derece çekim yapabilen kameralarda görüyorum bu özelliği. peki 360 derece çekim yapmayan kameralarda da çekilen videoda çubuğu yok etme imkanı yok mu?




 
gizleme işi özellik değil aslında ama o işe yarıyor :D iki lens (aksiyon kameraları 2 lensli, daha profesyonel şeyler 4-6-8 vb. lensli) 190-200 derece çekiyor ve bir kısmı üst üste geliyor. Bu şekilde birleşip komple görüntüyü oluşturuyor. O birleşme yeri yanlarda da küçük bir kısmı götürüyor fakat manzara vs. olursa hiç fark etmiyorsun (bir de kameradan kameraya kalitesi değişiyor). Altta olan birleşme noktası da ince monopodu gizliyor işte.

Normal videoda tripodu görmezsin ki :D niye öyle bir durum olsun? Selfie tarzı çekim diyorsan, yine istersen videoyu büzüştürüp oraya işlem yaparsın fakat elin kolun da çekilir. 360 derece kamerada alt kısmın pek bi işe yaramaması da işi kurtarıyor.

www.threesixtycameras.com

Bu arada 360 derece kamerayı da yanlış kullanıp monopodu gösteren var. Kamerayı nasıl tutarsan tut "her yeri" çektiğini unutmamak lazım.(linkteki 2 pozisyonda da çektiğin şey aynı, sadece birinde stick var diğerinde yok) Sadece birleşim noktalarına yüzün gelirse komik durumlar oluşur (tez göz vs.)
  • nhk ni youkosu  (23.12.19 22:05:31 ~ 22:12:47) 
İnsta360


  • kambek  (24.12.19 01:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.