[]

Macbook alınmalı mı?

Dostlar yıllardır windows kullanıyorum.herhangi bir tecrübem yok macbook ile ama göz yormayan ekranı şarj süresi vs felaket cezbediyo beni.sorun şu ki windows'ta tak diye bir programın çakmasını indirip kuruyorum alışkınım baya.macbook'ta bunu yapma şansım olur mu?en küçük bir programı bile bulabiliyoruz windows için onlar mac'te çalışır mı?ne gibi zorlukları vardır bu macbookların?




 
hiçbir zorluğu yok bir sürü çakma program da kullanıyorum office dahil.


  • jelly bear  (23.12.19 21:16:28) 
Macbook'ta olup diğer markalarda olmayan şey sarj süresi ve ekran mı? Sanmıyorum. Apple tercihleri genelde marjinal faydaya dayalı oluyor (profesyonel tasarımcılar gibi Apple ihtiyacı olanları tenzih ederim): www.quora.com

Bu Apple işi artık biraz heves, özenme, statü göstergesi, fanboyluk falan olmuş durumda malesef. Sadece pdf okuyacağım diyene bile "abi ipad alman lazim, cok iyi okunuyor" diyen tipler var.
  • prole  (23.12.19 21:23:45 ~ 21:31:41) 
Yok fanboyluk yapmiyorum :) eviews vs gibi saglam programlar kullanacagim aksine..


  • sytprk  (23.12.19 21:34:58) 
hocam kullandığım pc yi aldığım günden beri formatlamadım. muhtemelen 5 6 senedir bende. tanıdığım aklı başında kimse bilgisayarını formatlamıyor. kaldı ki ben deli gibi crackli program oyun vb kullanıyor, çılgın gibi torrent indiriyorum, ve windows defender dışında bir güvenlik programım dahi yok :( gözünü seveyim apple savunmaya çalışırken hüç format atmüyürüm demeyi bırakın. biz de atmıyoruz format. bu bir kıstas değil. windows hantal da değil, sadece her şeye izin veriyor. apple sisteme erişmenizi kısıtladığı için yavaşlamıyor. windowsta tüm dosyalar erişime açık. bu da "format atüyürüz" diyen kullanıcıların sistem dosyalarını bozmalarına müsade ediyor. tabi birde virüs konusu var. 23452345 tane porno vb sitede takılıp "vürüs yedük format atüyürük" demek biraz saçma oluyor. windowsta "format" atmamanın formulü gayet net; bilmediğiniz sitelere girmeyin, bilmediğiniz dosyaları indirmeyin, bill gates'ten gelen servet dağıtma mailini açmayın yeter. he ama ille bill aganın servetine ortak olacaksanız evet. imac işinizi görür. simple to simple.

cevap: imac yazmac yerine IMAC yazdırıyor. başka bir tatavası yok. portakal suyu içip "bunu içmeden uçamıyorum" demek gibi. bir thinkpad alın yürüyün, format atmanıza gerek kalmaz.

dipnot: aynı şey android vs ios için geçerli değil. ios neden alınır sorunun mantıklı cevapları var. ve açık ara ios s*ertir androidi. (bunu apple düşmanı olmadığımı belirtmek için yazdım)

edit: thinkpad'çiyim. son 10 bilgisayarım thinkpad idi.
  • Tears of Devil  (23.12.19 21:39:24 ~ 24.12.19 00:36:50) 
bir programin cakmasini idnirdiginiz icin sikinti yasiyorsunuz. virüsten tutun trojana kadar bilgisayarinizin kapisini acip birakiyorsunuz, sonra windows cok rerreö.

macbook ekrani göz yormuyor mu? ilk defa duyuyorum. sarj süresi iyi ama bu degerde yüzlerce windows notebook var zaten.

surface alabilirsiniz mesela.

macbooklarin eger cok özel macbook gerektiren is yapmiyorsaniz getiriden cok götürüsü var.

son 5-6 senedir tek bir korsan yazilim kullanmadim, son 2 senedir win 10 dayim. win 10 mükemmel bir sey.

her zaman is dünyasina bakmak lazim verimlilik icin. is dünyasinda bir kac sektör disinda(reklamcilik ve eglence endüstrisi etc) tüm endüstri windows kullaniyor. bu bilgisayar maliyetinden degil, sirketlr icin bilgisayar para degil. özel anlasmalarla aliyorlar zaten, verimlilik ve cok cesitlilik konusundan windows gibisi yok.

pro diye sattigi aletle dünya ile iletisim kuramiyorsun adaptör olmadan. docku olmayan pro bilgisayar mi olur.

bilgisayarlarina lafim yok bu arada güzel, hos ve kaliteli. kisisel kullanim icin kesinlikle kötü degil. ama üretim yapilacaksa windows diyorum.
  • duygusuzromantik  (23.12.19 21:57:57) 
Alınmamalı, paranıza yazık.


  • karacigerim vur kadehlere  (23.12.19 22:00:58) 
Hep soylerim: Telefonda degil ama bilgisayar ve tablette Apple asmis durumda, baska hicbir markayla kiyas goturmez net!


  • msb  (23.12.19 22:25:26) 
Az önce arkadaşıma bilgisayar öneriyordum. O da macbook pro almak istiyordu. Sebebi de Apple kullananların 6-7 yıldır bilgisayarlarını kullanıyor olmaları. Neyse, bakayım dedim, ThinkPad: ssd'si pro'nun iki katı ve daha hafif; bunun dışında ekran boyutu, ram, işlemci vs. aynı ve ThinkPad 3000 lira daha ucuz.

Not: 2012'den beri sorunsuz bir şekilde Dell Latitude laptopumu kullanıyorum. Sanırım sadece win10'a geçmek için format attım, ondan da emin değilim.
  • prole  (23.12.19 23:48:11 ~ 23:50:13) 
teknik ozellikleri, ekran kalitesini, pil suresini, format atmiyoruz muhabbetini gecersek, bence apple'in asil olayi satis sonrasi teknik destek. tr'de nasil bilmiyorum ama yurtdisinda garantisi bitmis 6-7 senelik macbook'u gotur servise alirlar, eger sikinti software ile alakali ise para almadan cozerler.

ufak tefek hardware sikintilarini bile parasiz hallediyorlar, gecenlerde benim oglan klavyenin tuslarindan birini kirdi, laptop 5 yasinda garantisi biteli seneler olmus, goturdum tusu degistirdiler para falan da almadilar, yarim saatte hallettiler yolladilar. bir de hardware testi yapmislar onun da raporunu verdiler. boyle bir servisi baska hangi marka veriyor bilen var ise soyleyin biz de ogrenelim.
  • cooperr  (24.12.19 00:50:14) 
Tesekkurler dostlar lenovo ya da dell'e yonelecegim.gercekten gozlerimi s.kti asus xo367h.hatta sirf ekrani ve agirligindan dolayi degistirmek istiyorum.yoksa ssd taksam goturur 2 yil daha rahat.var mi dell ya da lenovo onerileriniz ince, sarji hayvani ve ekrani on numara olan?


  • sytprk  (24.12.19 09:58:24 ~ 10:00:54) 
eğer ms officei iş veya ders amacıyla kullanıyorsanız almayın, diğer durumların hepsi ok.


  • nuisance  (24.12.19 10:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.