[]

Kendimizin hastalığı tavsiyeler??

7 aylık erkek kedimin enfeksiyon kaptığı söyleniyor. Kısırlaştırıldığı gün iç dış parazit de yapıldı yaraya baticon sürüldü ayıldığında temiz kumuna tuvalet yaptığında da sürüldü Kısırlaştırma sonrası 1. Gün sadece peynir ve 3 adet yeşil zeytin yedi ne yazık ki çekirdeği de dahil (normalde hep yerdi çekirdeği bazen de yemezdi) kuru mamasını yemedi gayet hareketli ve ağrısı yoktu yarasını yalıyordu veterinere yakalık dedim bi sıkıntı yok yarası iyi demişti kakasını yaptı zeytin çekirdeği vardı dışkıda akşamında antibiyotik verildi 2. Gün 3 kere sabah kusmuş ilki beyaz renkte şurup gibi 2.si zeytin çekirdeği ve şapka tüylü sıvı şeklinde 3. sü şeffaf sıvı o gün mide koruyucu antepsin şurup ve antibiyotik şurup da verildi biraz peynir ve diyet yaş mamanın çeyreğini yedi vitamin şırıngayla ağızdan verildi ancak bütün vitamini ve şapka tüyünü gene kustu bu süreçte sürekli su içmek istiyordu ve soğuk yerleri tercih ediyor karnından gurul gurul ses geliyordu 3. Gün herşeyi verdim gene birşey yemedi ve kustu peynir kalıntıları yaş mama kalıntıları vardı veterinere serum takın dedim uyutmamız gerekcek dedi biraz sulu yoğurt yedi 4. Gün dandik bi röntgen çekti mide koruyucu ve antibiyotik iğne yaptı yabancı cisim ve gaz var dedi duphalac şurup içirdi hayvan gene şurubu kustu zeytin çekirdeğinden ve tüyden şüphelendi operasyonla açılıp bakılacak dedi kan testi yapın dedim antibiyotik veriyoruz dedi yapmadı güvenmedim başkasına götürdüm röntgen ve gene teşhis bulunamamakta yabancı cisim ve gaz olabilir dediler serum takıp küveze aldılar vücut ısısı düşüyordu kan testi yapın dedim hırçın kedime kan testi yapmak zor geldi galiba gevelediler bayıltcaz diye bi gün küvezde kaldı 5. Gün ankaraya güvendiğim bi veterinere getirdim kan testinde enfeksiyon çıktı mide ve karaciğer büyümesi vardı contrastlı röntgen çekildi midede geçiş vardı belli bi yabancı cisim görülmedi serum ve damardan vitamin mineral beslenmesi sağlanıyor gaz giderici veriliyor gerektiğinde küveze konuluyor biraz mama tırtıklamış ancak kaka en son 1. Günde yapmıştı bi daha yapmadı bugün 8. Gün genel olarak veteriner müdehalesinde kendini çok strese sokan bi hayvan tıslayıp bağırır hep rahat durmaz hergün yanına gidip seviyorum müdehale sırasında seviyorum daha rahat geçiyor.Biyokimya sonuçları yarın çıkacak bağırsağında bir tıkanıklık var mıdır contrastlı röntgenden sonra verilen ilacı da kusmuş 5. Gün bağırsağına bakılamadı daha fazla strese girmemesi açısından yarın bakılacak. Normal röntgende ve elle müdehalede bişey görülmedi. Daha ne kadar böyle gider bu durumun benzerini yaşayan var mıdır?




 
Zeytin çekirdeği ne alaka? Tüy yumağı olabilir ama biraz erken sanki. Umarım değildir ama "feline infectious peritonitis" tespiti için test yapıldı mı?


  • prole  (22.12.19 22:06:41) 
gecmis olsun.

bizim kedimizde zeytin sever ama asla cekirdekli vermem, cekirdegini cikartip veririm.
  • 1917  (22.12.19 22:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.