[]

Kadınlarla yakın arkadaş olamamak, arkadaşlık sorunları vb...

Kadınım ama yakın kız arkadaşım olmadı hiç. Hep dönemsel oldu, aynı sınıfta olduğumuz için vs. Aslında tatlı, cana yakın, herkesin derdine koşan ve yardımcı olmaya çalışan biriyim ama olmuyor bir türlü bir kız arkadaşım işte.

Erkek arkadaşlarım oluyor yakın arkadaş olarak, onların da duyguları değişiyor nedense bir yerden sonra genelde. Sıcakkanlı, konuşkan biriyim ve insanlara cinsiyet fark etmeksizin çok yakın ve samimi davranırım. Yanlış anladıklarını düşünüyorum bu yüzden beni bazen ama benim normal halim bu halbuki.

Şu an mesela çok yakın arkadaş olarak gördüğüm iki erkek var hayatımda ama benden hoşlandıklarını hissediyorum cümlelerinden falan. Benim onlar hakkındaki tek düşüncem arkadaşım oldukları ama git diyemiyorum onlara da, ne diyebilirim ki sonuçta? Birine kız bile ayarlamaya çalıştım ama çok sert tepki gösterdi, daha nasıl belli edeyim hoşlanmadığımı?

Kısacası ne yakın kız arkadaşım ne yakın erkek arkadaşım olmadı ve olmuyor düzgünce. Sizce neden olabilir? Ne yapabilirim düzeltmek için?

 
Tarzını değiştir, herkesin derdine koşma mesela. Ya da herkese yardıma da koşma. Bunu rutin haline getirince "nasıl olsa yapıyor" diye dusundurursun ki hem de akılda kalan bir özellik değil bence bu.


  • dafaisss  (22.12.19 20:55:11) 
Sorunum herkesin derdine koşmak değil, onu örnek olarak verdim insanlara mesafeli biri olmadığımı anlatmak için. Bu durumla alakalı bir şey yok ortada.


  • Bukre  (22.12.19 21:04:51) 
sebep: hemcinslerin ile dedikodu yapmıyor oluşun.


  • dafuq  (22.12.19 21:11:55) 
erkeklerle sevgililik dışında çok içli dışlı olduğun için ve bizim kültürümüzde alışıldık bir durum olmadığından kızlar seninle çok samimi olmaktan kendilerini çekiyorlar. isimlerine laf gelmesin diye.


  • kelepir  (22.12.19 21:40:35) 
Ya karsina cikan bebeler esmer ve vasak, yada sen cok filortozsun ablaciim.

Kizlarlada muhabbetin cok surmuyosa bi ozelligin batiyodur onlara. Gzelsindir yada cekemeyecekleri baaska bi seyin vardir..

Bu arada ben Tayl.. :)))
  • bir3iki7  (22.12.19 21:49:51) 
Ad çıkartacak bir seviyede değilim ki, gayet normaliz. Adı çıkan ve her şeyi de açık açık yapan çok kadın var çevrede ve hepsinin de kız arkadaşları var bol bol. @kelepir


  • Bukre  (22.12.19 21:58:05) 
o anlamda demek istemedim. mesela sen normal erkek arkadaşlarınla bir yere gidip çay kahve içip saatlerce oturabilirsin. seninle yakın arkadaş olduklarında o da öyle erkeklerle rahat rahat muhabbet edebilecek seviyeye çıkması lazım beraber takılabilmeniz için. ona alışık değil yapamaz. hele bir de sevgilisi anim allah duysa kıyamet kopar. o yüzden baştan hep kız kıza takılabileceklerini arıyorlar. sevgili hariçleri zamanlarında.


  • kelepir  (22.12.19 22:05:12) 
arkadaşlık kavramına cinsiyet yüklemeyerek başlayabilirsiniz. o zaman ne o erkek arkadaşlarınızla bu tarz sorunlar yaşarsınız, ne de kadın arkadaşlarınızla dönemsel kalır ilişkileriniz. insanla arkadaş olmaya odaklanın, kadın veya erkek olarak kategorize etmeyin.


  • Phoebe  (22.12.19 22:26:32) 
oha!
daha yeni basimdan gecen durumu yazmissin, hatta bilmesem O'mu yazdi diyicem..
Sana şöyle bir tavsiye vericem, ya da birsey rica edicem, artik nasil anlarsan..
cok guzel, cok tatlis, cok sempatik, cok flortöz vs olabilirsin, kizlarin muhabbeti cok sarmadigindan ya da erkeklerinki daha cok sardigindan onlarla cayi kahveyi daha cok seviyo olabilirsin, bunlar gayet normal fakat anormal olan, benim gibi, arada bir tanesi cikiyor ve binbir turlu sebeple gonlu kayabiliyor, senin aklindan hic gecmesede onun aklindan cikmiyor, sonra sana aciliyor, reddi yiyince de derbeder olup inim inim inliyor..
peki bunda senin kabahatin ne?
valla tam bilmiyorum ama ne bileyim, bu erkek milletiyle geyigine takilirken biraz mesafe koyun, aklina baska bisey gelmesin, kalbine ates/kivilcim her neyse dusmesin,
bunu tam olarak nasil yaparsiniz onu da bilmiyorum lakin ben yandim eller yanmasin, ne diyeyim..
kusura bakma, o kadar benzer bir durumdayimki magdur taraf olarak..
bana kiz bulmaya calisirken benim ona acilmam bile ayni, pess
  • alttaraf  (22.12.19 22:48:58) 
Okuyunca eski sevgilim aklıma geldi. Kendisi aynı sizin gibi kız arkadaşları pek olmayan biriydi. hemcinsleriyle, gidebileceği yerlere “yalnız kalmamak için” biraz menfaat ilişkisine dayanan mutualist birlikteliği vardı. Erkeklerle arası çok iyiydi. Flörtöz tavırlı bir insandı ama olay dediğinize döndüğü zamanları da anlatıyordu. sevgili olmadan önceki mevzular olduğu için başlarda pek sesimi çıkarmadım.

- hemcinslerinin kendisini güzelliği yüzünden çekemediğini söyler, kızların arkasından atar tutar, erkekleri de savunurdu. kendisinin bu kızlarla olan kötü hukukunu açıklıyor tabi.

- kendisi erkeklere pek mesafe koyamaz bir halde iken sevgili olduk. Hatta sevgili olmadan birkaç gün önce, onu 2. kez üni kantininde gördüğümde bir erkek arkadan kopçasını çekiyordu. O gün “sen çok lakayd birisin, kimseyle mesafen yok, seninle sevgili olunur mu bilmiyorum” demiştim çok net bir şekilde. Bayağı yüzü düşmüştü, açıklamaya çalışmıştı. Daha sonra bu huylarını düzelttim ama arkadaş çevresi kalmayınca bana çemkirdi. Sevgili açısından da çok rahatsız edici bir durum.
İnsanlarla olan samimiyet derecesini şöyle anlatayım: Biriyle muhabbet etmeye başladıktan 5 dakika sonra kanka olabiliyor.

-el kol hareketleri (jest ve mimik) temasları çok fazla idi. Sürekli kola dokunma gibi hareketler... flörtöz bir kıza hayran biri için yanlış anlaşılma sebeplerinden biri... Onunla bunun da kavgasını ettiğimi hatırlıyorum. "Konuşurken insanlara dokunma" tarzında.

- kadınlara karşı samimiyetle buz gibi olmak arasında bir tavrı vardı. Bir yanlışlarını görse arkalarından saydırıp yüzlerine gülerdi.

Bir yandan da erkek muhabbeti dediğimiz olay fesatlık üzerine kurulu değil ve bir kadına erkeğin karşı cins olduğunu hissettiren bir profil sergilemesinden dolayı daha samimi geliyor. Böyle davranmaya devam edecekseniz bile, sevgilinizin olduğunu yansıtır tarzda hareket edin. En azından açılmaya cesaret edemezler.

Yine sevgili eşiğine gelip yapamam diyen bir kız yüzünden kadınların hiçbir flörtöz tavrı beni etkilemiyor. Hatta bazen art niyetli olduklarını düşünüp araya mesafe koyuyorum.

Ben ona göre soğuk mizaçlı ukala tavırlı bir insan olduğum için davranışlarını anlamlandıramayıp çokça kıskançlık krizlerine girmişliğim vardı. O öyle biri değil deyip tacize uğradığı vakaları örtpas ediyordu. Bir de olayın bu boyutu var.

edit: imla
  • filipis  (23.12.19 01:23:33 ~ 02:25:55) 
aa aynı ben, çok güzel olduğum için kimse benimle arkadaş olmak istemiyor


  • lilyb  (23.12.19 08:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.