[]

Ruzgardan uçan çati parcasinin arabaya zarar vermesi

Durumunda araç sigortasi masrafi karsilar mi?

Siddetli ruzgar sonrasi apartman catisindan parca ucuyor. En ust katta oturan kisinin ev sigortasi yok. Baskasinin arabasina dusuyor. Aracin sigortasi var kaskosu yok. Çati da aktigi icin sonradan baskasina yeniden yaptirilmis, fakat bu kisi muhtemelen sahis olarak calisiyor, firma falan degil. Bu durumda zarari kim karsilar?


 
En üst katta oturanın değil de tüm binanın sorumlu olduğunu düşünüyorum.
Kasko yoksa (varsa bile kesin değil) trafik sigortasının çözeceğini sanmam.
Çatı ise apartmanın binanın parçası olduğu için daire sahipleri tarafından cozukmelidir.
Masrafinise daha sonra çatıyı onaran kişiyi dava ederek ondan almak yoluna gidebilirler.
Hukukçu değilim, mantığım böyle olması gerektiğini söylüyor
  • kisa  (22.12.19 17:22:09) 
Çatıyla ilgili yakın zamanda çatının onarılması,ya da parçaların sabitlenmesi gerektiği aksi halde rüzgar veya yağış sebebiyle çatıdan bu halde ayrılan parçaların çevreye zararı söz konusu olduysa bu husus sizin lehinize önemli bir kanıt olabilir. Önemli olan bu bilgiyi elde etmek. Malum burada ileri zamana yönelik bir olumsuz bir ihtimal söz konusu ve bu sorunla ilgilenilmemesi 'ihmal' olarak tanımlanır.


  • Erva  (22.12.19 19:36:31) 
Apartmanin bina sigortasi yok mu?


  • kuehles blondes  (22.12.19 19:44:56) 
@kuehles

Yok, muteahhit yapip herkese daire verdi. Kimse ilgilenmiyor. Yonetim, sigorta vs yok.

Catinin onarilmasi da bu kisi yuzunden zaten. Binanin isciligi ve malzeme kalitesi gercekten cok cok kotu her yerde. Cati da akiyordu. Iskani aldigi icin muteahhit ben karismam bu saatten sonra dedi. Bizimkiler de bi ustaya catiyi yeniden yaptirdi. Ama firma degil, yoldan gecen biri diye dusunebiliriz. Makbuz firma adres vs yok.
  • icim urperiyor  (22.12.19 19:54:45) 
Bina dedigim de buyuk bi yer. Bizim giriste sanirim 12 daire var. 3 giris kapili, 36 dairelik bir yapi. 4 katli bina, altta dukkan falan var. ama yonetici yok, sigorta yok, umursayan da yok.


  • icim urperiyor  (22.12.19 19:56:31) 
  • kanlakarisikyagmur  (23.12.19 00:22:50) 
kasko varsa her türlü aracını yaptırırsın o paranın tahsili kaskonun sorumluluğu.

trafik sigortası sadece sizin trafikte karşı araçlara verdiğiniz hasarı karşılar yani konuyla ilgisi yok.

çatı apartmanın ortak sorumluluğudur. kasko yoksa mahkeme yoluyla apartmanı dava etmek (ya da anlaşmak) dışında bir çözüm yok.
  • orpheus  (23.12.19 07:48:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.