[]

kanal istanbul yüzünden trakyanın savunmasının zayıflaması konusu ?

ya ben konuyu anlamadım yada muhalefet boş goygoy yapıyor.
trakya savunacak güçler batıdan gelecekse zaten şu an boğazı geçmenin yolu 3 köprü bir tünel. kanal istanbul yapıldığı zaman pek birşey farketmeyecekki.
ayrıca trakya dediğini yer avrupada bazı ülkelerden büyük.
çok uzun süre kendi savunmasına yetecek gücü trakyaya önceden koyabilirler, koymuşlardırda.
sizce trakyanın savunması zayıflarmı ? neden ?

 
4 tarafı su olan yani kara ile hiçbir bağlantısı kalmamış olan bir toprak parçasına sahip olmak, karaya en az 1 yönden bağı olan bir toprak parçasına sahip olmaktan kolaydır. Bu toprak parçası eğer bir ülkenin sınırları içinde kalıyorsa oraya başka bir ülke girip yerleşmek ister, sebebi o ülkenin varlığını olumsuz etkilemekten başka bir şey olmaz. O toprak parçasına konmak demek her dört yöndeki sulara ve trafiğe hükmetmek demektir. Bunun nesi sana normal geliyor anlamadım.

Kanal İstanbul'un tek tehlikesi Trakya'nın savunulması değil ayrıca.
  • muhayyer divan  (22.12.19 17:07:09) 
bence dört bir yanına duvar örersek, çevresindeki sulara da köpek balığı pirana gibi bilimum yırtıcı balığı koyduk muydu kimsecikler giremez.

ne saçmalıyonuz la trakyanın savunması falan lol
  • cedric tweedledee  (22.12.19 18:41:29) 
  • muhayyer divan  (23.12.19 22:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.