[]

Bayilik verebilmek için ne gerekli?

Sadece benim üretip toptan satışını magazalara, pazarlamacılara yapıp hem onların hem kendimin memnun kaldığı bir ürün grubum var. Ben bu ürünleri hepsi el yapımı statüsünde oldugu için vergiden muaf bir şekilde satıyorum. Bir el yapımı ürüne göre uçuk cirolar yapan amatör müşterilerim var. Daha sistemli büyümek için sadece avmlerde küçük stand/ kiosk şeklinde satılacak şekilde bir toptan pazarlama ilanı vermek istiyorum. Müşterilere eğitim, lojistik destek,ürün desteği vs vermek istiyorum. Fakat vergiye bile tabi degilim. Sadece bir noter sözleşmesi ile böyle bir perakende agı kurabilir miyim yoksa şirket falan mı kurmak lazım?




 
Abi simdi el yapımı statüsü falan diye güzel anlatmışsın ama vergi muafiyeti zaten brüt asgari ücrete denk gelecek şekilde bir nevi mikro destek olarak tasarlanmış bir olay.maksatı başka.ama sen bildiğin profesyonel bir iş olarak yapıyorsan bunu vergiye tabisin aslında.sadece şimdiye kadar idare etmişsin.

Ben bunu büyüteyim diyorsan vergi levhanı alman gerekiyor.daha farklı faaliyetlere gireceksen meslek odası kaydı gibi durumların olabilir.üretim yaptığın yerin ruhsata bağlanması gerekebilir.gidip bir mali müşavirle oturup konuş,bütün maliyetini çıkar.şu an kazandığın bal kaymak gibi geliyorken matraha tabi olunca ortada kalabilirsin.küçük esnafın bütün feryadı da bu zaten.demek istediğim büyüyeyim derken batabilirsin dikkat et.
  • duptıs  (22.12.19 14:20:30) 
direkt konusacagim alinmayin, kirilmayin.

kesinlikle vergiden muafiyet kisminda bir sinir oldugu icin cok ilerletemezsiniz.

vergiden kacis yok. sirketlesmek zorundasiniz.

almanyada kac sene bu alanda ders verdim. parayla satin alamayacaginiz bir kac bilgi vereyim.

1. el yapimi ürün cok dertli ama para getiriyor. 10 bayiye ulasip satis hacmi büyürse cok zorlanirsiniz talebe yetisemeyebilirsiniz. ondan dolayi bunun hesabinin yapilmasi lazim. sadece bu degil, lojistik olarak saglam olmaniz lazim. bu sandiginizdan daha derin.

2. franchising eger bilmiyorsaniz sizi franchising veren olarak batirabilir. %100 ihtimal ile su soruyu duyuruda soruyorsaniz 2. sene sonunu göremeden batacaksiniz.

3. franchising verdiginiz kisiler eger dogru sözlesme yapmazsaniz sizi yokedebilirler. ki %100 ihtimal ile üst cevaptaki 2 senelik süreci göremezsiniz sözlesmeden dolayi.

4. kendiniz 10 magaza acamiyorsaniz franchising vermeyin. nokta.

5. toptancilikla franchising arasinda cok büyük fark var. nokta.

6. toptanciliktan bayilige gecis sürecinde hayata küsebilirsiniz.

daha cok siralarim, bu alanda gidecekseniz saglam finansman, kendi bayileriniz ve kesin olarak hepsinden önce profesyonel yardim almalisiniz.

türkiyede insanlar profesyonel is gelistirme kismini zerre önemsemiyorlar, "benden daha mi iyi bileceksin la", "bana isimi mi ögreteceksin" modunda takiliyorlar. bu düsünce aklinizdan gectigi an batmaya hazirlanin. isinizi esnaf gibi degil, 10 milyar dolarlik ceo gibi yönetin.

cok kisisel gelisim gii oldu üst cümle ama esnaf gibi düsündügünüz anda hem vizyon kisitlaniyor hem profesonellige uzak kaliyorsunuz. tekrar söylemem lazim ister 1 kisilik is, ister 100 kisilik atölye, ister 1000 kisilik fabrika sahibi olun, profesyonel yardim almaktan cekinmeyin, kormayin, utanmayin.
  • duygusuzromantik  (22.12.19 14:30:39) 
Cok faydalı cevaplar oldu.evet toptancılık franchising aynı şey degil ama ben bunu da mikro stand düzeyinde yapmak istiyorum. Bayilikten çok markalaşma ve daha hızlı satış noktalarına ulaşmak derdindeyim.
Vergiden kaçmak gibi de bir derdim yok ama büyümeden güçlenmeden açılmak istemiyorum. Müşterilerine birlikte büyümek istiyorum. İsim hakkı vs alma derdim de yok. Olay aslında şu; avmler markan olmazsa daimi stand kiralama yapmıyor.

  • deer hunter  (22.12.19 16:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.