[]

Kendini herkesten üstün görme durumu

kariyer sahibi insanlardan zeki olduğunu düşünüp herkese "zavallı aptallar" diye bakmak, kimseye imrenmediğini söylemek. vs.

kimsenin kendisine emir verebilecek yeterlikte olduğunu kabul edememek. (amirler vs.)

ben değil bir tanıdık

hastalık mı bu? evet, deyip geçmeyin mümkünse hastalığın adını da verin.

 
Bende de var bu durum, fakat hastalik mi bilmiyorum. Yeteneklerime fazlaca guveniyorum fakat bu guven beni aslinda geride birakan bir unsur oluyor.


  • msb  (22.12.19 13:33:11) 
Adı: Narsistik kişilik bozukluğu


  • mikro patlama  (22.12.19 13:50:36) 
Adam gerçekten öyledir belki. Bunu kendisinin söylemesi hos değil ama davranışları böyleyse yapacak bir şey yok kendinin farkında demek ki


  • monkey  (22.12.19 13:53:08) 
@mikro patlama +1

normal değil tabi ki kariyer sahibi yada ne kadar üstün özelliklere sahip olursa olsun kimse kimseden üstün değil ki, üstelik iş hayatı gibi bir atmosferde çok hassas dengeler bunlar
  • Heyhat  (22.12.19 18:25:58) 
Kendini üstün gördüğü sizin yorumunuz mu kendi ifadesi mi? Belki sadece herkesin eşit olduğunu ifade etmeye çalışıyordur. Mesela ben de işyerinde ünvanı benden büyük kişilerden “emir” aldığım zaman ya da beni azarladıkları zaman bu muameleyi hak etmediğimi ifade ediyorum (ya da etmeye çalışıyorum diyelim, çünkü her zaman açıkça söyleyemiyorum). Ama bu durumun kendimi üstün görmekle ilgisi yok, sadece her insan kadar değerli olduğumu biliyorum ve köleymişim gibi davranmasını kabul edemiyorum. Sırf ünvanı var diye asistanlara köle gibi davranan insanların insanlıktan nasibini almamış, beş para etmez budalalar olduğunu düşünüyorum. Ama onlardan aldığım tepkiler aynı senin anlattığın gibi. Her şeyi ben biliyormuşum, kimseyi beğenmiyormuşum, sanki profesör olan benmişim de onlar asistanmış.
Eşitlik ve adalet peşindeyim sadece. İnsan gibi muamele görmek istiyorum hepsi bu. Bunu yaparken de kimseye saygısızlık falan etmiyorum, sadece eteklerini öpmüyorum hepsi bu.

  • mezzosprite  (22.12.19 19:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.