[]

Paypal Çekme

Paypalda bir miktar dolar kalmıştı. 3 sene evvelden. Paypal bu parayı nasıl geri ödüyor. TL olarak mı yoksa direkt USDmi gönderiyor?




 
Türkiye'deysen diye söylüyorum, Türkiye'de Paypal uzun zamandan beri çalışmıyor.

Ama çalışsaydı Türk Lirası hesabını ekleyeceğin için Tl olarak gönderecekti.
  • hem şişko hem deli  (22.12.19 13:28:38) 
Bir ihtimal ticket atıp, içeride kalan paramı gönderin dersen belki gönderirler, ilk çalışmamaya başladığı zamanlar içeride kalan paralarınızı şu tarihe kadar çekin tarzında bir uyarı gördüğümü hatırlıyorum.


  • hem şişko hem deli  (22.12.19 13:30:18) 
evet turkiyedeyim. para kalmisti hesapta. 3 senedir hic bakmadim. mail gonderdiler, cekeyim dedim. sistemi unutmusum tumden.

evet sadece tr hesabı ekletiyor. şimdide hayvani usd-tr conversion parası odeyeceğiz değil mi?

acaba payoneera mı gondersem parayı?
  • Mehmet Ersoz  (22.12.19 13:30:45) 
payoneerste de sistem şöyle.

diyelimki hesaba euro geldi. gönderirken baştan dolara çeviriyor, sonra türkiye olduğu için tl ye çeviriyor.

çevirme olayının mantığı sanıyorum, illa o ülkenin parabiriminden, gönderileceği ülkenin para birimine çevrilmeli gibi.

ayrıca türkiyeden başka bir yere gönderebileceğini sanmıyorum paypal'ın şu anki durumundan dolayı..
  • hem şişko hem deli  (22.12.19 13:33:40 ~ 13:34:59) 
ha unutmadan payoneer'de 50 doların altında çekim yapamazsın, payoner'e en az 50 dolar girmeli, tabi ondan sonra komisyon kesecek edecek. 1.5 -2 dolar civarı duruma göre.


  • hem şişko hem deli  (22.12.19 13:38:53) 
paypaldeki para usd. payoneera usd olarak gonderebilir miyim bilmiyorum ama ekşideki payoneer başlığında millet trde teb atmsinde çekebiliyormuş.


  • Mehmet Ersoz  (22.12.19 13:39:34) 
yok 2-5 dolar komisyonda sıkıntı yok. problem mesela 5.94 suanda dolar, paypal buyuk olasılıkla 5.74 gibi bir rakamdan bozup gonderecek parayı. artı sizin dediğiniz 2-5 dolar da işlem ücreti alacak.


  • Mehmet Ersoz  (22.12.19 13:41:06) 
ben düzenli olarak 2 yıldan beri payoneer den para çekiyorum.

payooner'in atm kartını sipariş ediyorsun, eğer gelirse ki 5 defa da gelmedi bana. o zaman istediğin atmye takıp çekebilirsin.

ben garanti bankası vasıtasıyla kullanıyorum. skrill de kullandım ama 25 euro scandanivian bank komisyon kesiyordu, ondan sonra payoneer'e geçtim. payoneer den gönder derken kaç lira bakiye gösteriyorsa kuruşu kuruşuna geliyor ekstra bir kesinti olmadan.

kısaca böyle yani. dediğim gibi 50 dolar alt limit olayını unutma.

payonerin kesintileri o kadar yüksek değil 1.5 -2 dolar taş çatlasın çok büyük paralar değilse.

hafta sonu makas açık oluyor zaten, bence yarına kadar bekle ama her halukarda çevirirken geçircek yani o kesin :)
  • hem şişko hem deli  (22.12.19 13:41:22 ~ 13:43:52) 
teşekkürler

peki ben paypalden payoneera nasıl gondereceğim? payoneer bana banka hesabımı sunuyor?
  • Mehmet Ersoz  (22.12.19 14:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.