[]

Okumak için en zevkli üniversite bölümleri?

Merhaba arkadaşlar.Kısaca anlatayım kendimi. 22 yaşındayım bu zamana kadar hiçbir zaman istediğim şeyin peşinden gidemedim.Gerek gelecek kaygısı ve aile yönlendirmesi yüzünden sevmediğim şeyleri okuyup, yapmaktan pekte hoşlanmadığım(hayalimin işi değil pek çok insan gibi) bir işte çalışıyorum fakat yaptığım işi büyük bir özveri ve emek ile yapıyorum.Kpss ile atandım bu yıl devlete.Bundan sonra kendim için bir şeyler yapmak istiyorum bu bir eğitim olabilir,kurs olabilir güzel olan her şey özetle.Gelecek kaygısı olmadan sayısal,sözel,eşit ağırlık farketmeksizin güzel bir bölüm okumak istiyorum.Değişik alanlarda kurslara katılmak yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum.Yaşım genç ve nispeten bunları yapacak gücüm olduğuna inanıyorum şuan.Bana yardımcı olur musunuz? Bir üniversite bölümü? bir kurs? kendimi gerçekleştirebilmek için ve sosyal çevre edinebilmek,özgüven vs. anlarsınız ya




 
ben hep boğaziçi felsefe okumak istemişimdir.


  • papuayenigine02561  (22.12.19 00:10:21) 
boğaziçi felsefe okudum pek de matah değil


  • ikcı  (22.12.19 00:14:48) 
yemekle ilgili olabilir. aşçılık kursları, gastronomi bölümü. ömür boyu işlevsel ve lezzetli hem de meziyet katıyor. karşılığında etkileyemeceğin bir homosapiens olamaz :)


  • anarsika  (22.12.19 00:31:46) 
işine yarar mı bilmem ama arkeolojiyi tavsiye ederim. şahsen 2. okul olarak turist rehberliği okuyorum. çok memnunum. yalnız kpss ile atanmışsan ne güzel ya ben 81 aldım. bi türlü atanamadım. artık 2020 kpss de +90 yapıp kurtulucam bu dertten.


  • error522  (22.12.19 01:38:38) 
Sosyoloji <3


  • pegi  (22.12.19 02:50:27) 
üniversite ile vakit kaybetme. onlarca youtube kanalı binlerce eğitim sitesi var. ingilizce öğren sonra merak saldığın alanları kendin araştır.


  • gizemli dede  (22.12.19 07:40:28) 
Hiçbir sey hevesini kırmasın. Zira;

Mimarım. İnşaat şirketim var. Adalet ikinci sınıftayım. 4 seneye tamamlayıp avukat olmayı düşünüyorum. 40 yaşındayım.
  • the she ronin  (22.12.19 10:01:50) 
Dramaturji ye gel. Cok zevkleniyoz biz. Ama devam zorunluluğu var, derse katilamayacaksan düzenli bitiremezsin lakin zaten derdin diploma degil senin, istedigin derslere girer çıkarsın


  • renksizbukalemun  (22.12.19 10:07:43) 
Önerilerinizi dikkate alıyorum.başka tavsiyeleri olanlar?


  • soru icin geldim  (22.12.19 11:59:16) 
Gelecekte fırsatım olursa Biyoloji okumak ve bir Sami dilini (Arapça, İbranice, Aramice) çok iyi seviyede öğrenmek istiyorum. Ülkemizde nitelikli ve salt İslam dininden ibaret olmayan bir eğitim verildiğini bilsem İlahiyat okumak da isteyebilirdim.


  • stoa  (22.12.19 12:22:49) 
Türkiyede devlet üniversitesilerinin hiçbirinde herhangi bir bölümün zevkli olacağını düşünmüyorum. Çünkü hocaların büyük bir kısmı lisans eğitimine çaba harcamiyorlar. Ders vermek yapılması gereken bir yük çoğu için.


  • Notts  (22.12.19 12:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.