[]

Bursa cocugu olan var mi tatil onerisi icin?

selam. ben hayatimda hic kayak yapmadim. kucukken mahallede laylon posetle kayardik bayir assa. bursa'ya da 10 yil once gittim 1 kere. hatirladigim tek sey cekirge diye bi mahalle oldugu.

simdi kiz arkadasim ile yilbasindan 1 hafta sonra falan 3-5 gunlugune tatil dusunuyorum. aklima duse kalka kayak yapariz guler oynariz diye geldi. bakiyorum fakat kayak otel falan diye aratinca gecelik 1000 lira civari oteller cikiyor karsima.

benim babamin sarayi olmadigi icin bu beni asar. ben bu tatili nasil denk getiririm arkadaslar? butun gun gezip tozacagimiz icin otel dandik olsa da olur. yatmaya gideriz. 5 gece kalsak, 2 kere uludaga cikariz, 2 gun gezer iskender yeriz. napalim nerede kalalim? rastgele bi otel ayarlasam turlarla uludaga gidebilir miyiz? kayak malzememiz de yok, kiralayabilir miyiz? internette bunlari bulmak zor, daha once gidip yapmis birisi lazim acikcasi.

yoksa uludag bizden buyuk ve biz bu tatilden vaz mi gecelim? laylon poset de olmasi lazim evde ama kar tutmadi memlekette...

 
Uzun yıllardan beri kayak yapan biri olarak heves kırmak istemem ama son paragrafta durumu güzel özetlemişsiniz :)

Uludağ'da yapılan kayak tatillerinde genellikle dağdaki otellerde kalınır. Bunlar da haliyle sezonluk çalıştıkları için oldukça pahalı. Şehir merkezinde kalıp her gün Uludağ'a çıkmak da ayrı bir iş. Teleferik ile Bursa'dan çıkılıyor. Ayrıca otobüs ve taksi seçenekleri de var.

Kayak takımını kiralayabilirsiniz. Kalitesine göre değişmekle beraber günlük 40-60₺ arasında bulunur. Ayrıca kayak için mont ve pantolon da gerekecektir. Bunları da kiralıyorlar ama pek tavsiye etmem.

Mekanik tesisleri kullanabilmek için (olmazsa olmaz) günlük kişi başı 165₺'ye skipass almanız gerekiyor.

Şu anda Uludağ'da yeterli kar olmadığı için pistler kapalı. 1 hafta sonrasında da açık olacağının bir garantisi yok.
  • mrmlq  (21.12.19 23:16:44) 
bulgaristan'a gidebilirsiniz, pamporovo mesela. geceliği 300 tl'ye ortalama oteller bulabilirsiniz. tabiiki vize, araba ek maliyetler var ama her halükarda daha uygun.


  • anarsika  (22.12.19 00:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.