[]

Skolyoz hastası olan var mı?

Kaç derece? Tedavi gördünüz mü? Dış görünüş açısından çok belli oluyor mu? Bu durum karşı cinsle ilişkinizi etkiliyor mu? Genel olarak yorumlarınızı bekliyorum.




 
Merhaba ne yazik ki bende de omurga eğriliği mevcut. Omurga eğriliğinin derecesinden çok çeşidi önemli. Bendeki 5 derece eğri 3 dakika yamuk otursam omurgamın solunda muazzam bir ağrı yaratıyor ve yatıp dinlemeden düzelmiyor. 4,9,11 derece olup da hayatını hiçbir şekilde etkilemeyen insanlarda var. Tedavi olarak, derecenin de küçük olmasından dolayı fizyoterapiste yönlendirildim. Ama hicbir önerisini sallamadım. Yıllardır da bu acıyı çekerim.
Asıl bahsedeceğim ise kadınlarda skolyozun normal doğumla daha riskli ve sıkıntılı sonuçlar doğurduğu. Eski sevgilimin skolyoz hastası olan annesini doktor normal doğumda hiçbir problem yaşamayacağını söylerek yönlendirmiş. Ne yazık ki normal doğum sonrası ne yazık ki kambur kalmış.

  • Başkalaşım  (21.12.19 19:42:56) 
8-9 yaşlarındayken ananemin farketmesi üzerine doktora götürmüşlerdi (demek ki dikkat edince farkediliyormuş), 12 derece mi 15 derece mi ne eğrilik vardı, doktor yüzme önermişti. yüzmeye başlamıştım, birkaç derece iyileşmişti. sonra yüzmeye devam ettim ama doktora gitmedim bir daha. şu an var mı, varsa ne durumda bilmiyorum. 13 yaşımdan beri hiç spor yapmadığımı düşünürsek az da olsa eğrilik vardır, kalmıştır bence. ama hayatımı veya dış görünüşümü etkileyen bir şey yok.

bir arkadaşımın kardeşinde daha ileri derecede varmış (kaç derece bilmiyorum), ağrıları oluyormuş ve dışarıdan bakınca farkediliyormuş da, çok uzun süren bir ameliyat olmuş o, düzelmiş. merak ettiğin detay varsa pazartesi arkadaşıma sorabilirim.
  • pati  (21.12.19 20:03:11 ~ 20:03:45) 
Selam. 45 dereceyim. Hayatım boyunca spor yaptığım için vücut toplamış eğriliği kendi kendine. Bel 45 iken sırt düzeltmek için 21 olmuş. Dimdik duruyorum. Hala spor yapıyorum. Hiç tedavi olmadım. Ülkenin en iyi doktoru Süper aynen devam diyor.


  • valentinov  (21.12.19 22:22:28) 
Ölçüm veya tedavi olmadı. Dışarıdan dikkat edilirse belli oluyor. Karşı cinsle bir sorun yok. Günlük hayatta ağrılar çabuk yorulmalar vs olabiliyor. Kol çantası takamıyorum, sadece sırt çantası kullanıyorum son 2 yıldır. Ergenlikte kambur durmaya alışan her özgüveni düşük gençkız gibi yaşıma göre fazla görülmeyen bir skolyoz eğriliğim var. En azında tespit ettiğinde doktor önemsiz görmüştü. Mesleğe başladığım dönemde çok kötü ağrılar çektim gece işten dönerken önce acile gidip iğnemi vurulup eve öyle geçiyordum. Sonra bir mucize oldu galiba ya da vücut alıştı ve bir daha o kadar kötü ağrılar çekmedim. Ara sıra işe ara verip tekrar devam ediyorum 1 hafta kadar yine hamlama alışma süreci oluyor ama basit ağrı kesicilerle vs atlatıyorum. Vücudu aktif tutmak önemli, yüzmek en güzeli.


  • apartman teyze  (21.12.19 22:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.