[]

londra'da hangi bolgede yasiyorsunuz / onerirsiniz?

selamlar,

20li yaslarin ortasinda yeni evli bir ciftiz. Istanbul'da kozyataginda yasiyoruz, sessiz sakin ama hemen her yere rahat gidilebilen bir yer.

eldekiler:
- calisma yeri farringdon istasyonunun civarinda. farringdon'a 30-40 dk'da erisilebilecek yerler makul olur diye dusunuyorum.
- esim de hukuk alaninda yuksek lisans yapacak ama hangi okul olacagi belli degil. okullar cok farkli yerlerdedir herhalde, o yuzden onun gidecegi bir yer soyleyemiyorum.
- kira icin 1500 pound'a kadar cikabiliriz sanirim.
- yine sessiz sakin bir yer isteriz herhalde.

nerelerde yasadiniz, memnun kaldiniz? hangi istasyon cevrelerine bakmamizi onerirsiniz?

simdiden tesekkurler.

 
tek vesait ile zone 4 ve yukarısına bakmanız lazım 2 oda için. size tek oda da yeter aslında o yüzden ulaşımı göz önünde bulundurarak bir yer seçin.
türklere soracaksanız belli fb gruplarında da sorarsanın herhalde richmond cevap olarak çıkacaktır. ama gerçekten londra'da yaşayacak bir yer seçmek size bağlı. aşağı yukarı her yer aynı benim için en büyük kriter ulaşım, alışveriş olanakları ve kira oldu.
ulaşım açısından çok güzel bir yer o yüzden çok sıkıntı olmaz herhalde ama her gün zone 1'e girmek amanın diyorum.
allah zihin açıklığı versin şimdiden zone 1 biraz kazıktır bir de ulaşım açısından da.
  • ozdek  (21.12.19 18:38:25 ~ 18:40:08) 
herne hill civarini yazdik kafamiza, bakalim su korona gecer de insallah gidebiliriz.


  • fakyoras  (04.04.20 22:56:18) 
her gün zone 1 amanın. geçmiş olsun.

yapılabilecek tek hack kesinlikle tek vesait ile gitmektir. mümkünse zone 4 dışına çıkmayın çünkü zone4-1 ücreti bile el yakacaktır. zone 4 içinde makul yerler bulabilirsiniz. ama o bölge için mutlaka bir aktarma yapacaksınız. sabah iş saatlerinde aktarmayı nasıl tarif etsem bilemedim. sabırsızsanız metrobüs hissi alacaksınız. içiniz daralacak.

kira 1500 ise, council de yıllık 1500 civarı çıkar. yani bütçeyi buna göre oluşturun. avantajınız 1 bed de kalabilirsiniz. hatta stüdyo severseniz canary wharf civarında bile oturabilirsiniz.

seçim sizin tabi beyaz türklere sorarsanız richmond derler, muhtemelen yolda telef olursunuz.

diğer türklere sorarsanız kuzey derler, wood green, harringay hatta enfield'a kadar sayarlar.

sizin yaklaşım daha doğru thameslink var galiba o hatta 30-40 dk hatta daha fazlasına dahi çıkabilirsiniz. ama zone 4 ü pek geçmeyin. gerçi sessizlik arıyorsanız zone 5-6 takılabilirsiniz.

bu aralar sessiz mahallelerde soygun festivalleri düzenleniyor o yüzden pek sessiz yerleri de öneremiyorum ne olacağımız belirsiz. arkadaşlarımla konuşunca sessiz mahallelerde bile evlerin yoklanmaya başladığını söylüyorlar.
  • ozdek  (05.04.20 14:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.