[]

not: bu konularda cahil ötesiyim. ama ikametgah ve sigorta ile alakalı bir

bir şey soracağım. olay şu, ben normalde izmir'de yaşıyordum. fakat başka bir şehirde çok istediğim bi işe sonunda girdim. şimdi benim ikametgahımı vs işi bulduğum şehre aldırmam gerekiyor mu? yeni şehrime yerleştim. bu bir.
işe daha başlamadım. bu işle birlikte ilk kez sigortam başlayacak. işveren benden ne ister, şu yüzden soruyorum işe başladığımda hafta içi hiç vaktim olmayacak eğer devlet kurumlarında halledilmesi gereken belge vs işleri varsa onları halledeyim diyorum ne bileyim hiç kafam basmaz sigorta işlerine.
soru bu kadar.


 
ikametgahı aldırman gerekli değil, ama oturacağın yere aldırman başka şeyler için faydana olur. aile hekimin mahallendeki olur, tebligat gelir, bankadan kredi falan işlerin olur, bulunduğun şehire ikamet aldırman iyidir.

e-devlet şifren yoksa onu al, gerisini zaten iş yerin yönlendirir. mesela detaylı sağlık raporu istiyorsa, anlaşmalı yeri vardır veya şuradan alabilirsin derler gider alırsın. kasma yani...
  • malheiros  (20.12.19 22:20:55) 
anladım çok teşekkür ederim


  • pelovann  (20.12.19 22:24:58) 
ikametini taşıman zaten zorunlu. yine de taşımasan oluyor fakat taşımanda fayda var. adına tebligat falan gönderilirse kayıtlı adresine gönderilir çünkü. ikametin istanbul'da değilse iski'den su aboneliği başvurusu yapamıyorsun mesela böyle sorunlarla karşılaşabilirsin.

sigortanı işyeri başlatacak onunla ilgili senin yapacağın bir şey yok. istedikleri evrakları da sana bildirip işe başlamadan getirmeni isterler ya da başladığın zaman belirtip tamamlaman için belirli bir süre tanırlar zaten. yoksa kimsenin işe başladıktan sonra vakti olmuyor. artık çoğu evrak da e-devletten kolayca alınabiliyor.
  • nrmnm  (20.12.19 22:25:46) 
İkametgahınızı almazsanız 500 liraya yakın para cezası ödüyorsunuz diye hatırlıyorum. :) Bir an önce aldırmanızı öneririm :)


  • chihirovekohaku  (21.12.19 00:07:12) 
60-70 lira bir şey o ceza ya 500 falan değil. onu da mümkün mertebe kimseye kesmiyorlar zaten. fakat diyelim ki önceki adresinde tek yaşıyordun, sonra taşınınca da aldırmadın ikametini. senin eski adresine taşınan biri kendi ikametini oraya aldırınca sen boşa çıkıyorsun. 20 gün içinde de yeni ikametini bildirmezsen daha sonra gittiğinde sen yasal süreyi aşmışsın diye mecbur kesiyorlar cezayı. eski adresin ailenin evi diyelim, bu durumda taşımasan da yasal olarak hiç bir sorun yaşamazsın. ailenin seni bir yerlere gammazlamayacağını varsayıyorum tabi :D

ayrıca aile hekimi de otomatik geçmiyor, özel olarak girip e-nabızdan başvuru yapman gerekiyor aklında olsun.
  • nrmnm  (21.12.19 02:32:33 ~ 02:33:16) 
çook teşekkür ederim


  • pelovann  (21.12.19 11:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.