[]

Cv

Yurtdisi is basvurulari icin hangi formati kullanmali ve mx kac sayfa olmali?




 
  • burockbudarock  (20.12.19 16:42:56) 
bunun bir cevabi yok.

yurt disi dediginiz türkiye harici dünyanin tamami. hani ugandadan trinidad and tobagoya, oradan hindistana kadar bir yelpaze.

türkiye ici bir cv standardi var mi? yok.

aynisi dünya icin gecerli. cv nin formatina bakilmiyor aslinda cok kötü degilse. okunabilir cv niz varsa icerigi cok önemli.

foto var yok kavgasina girmek istemiyorum. bence foto olmali, hep koydum, ingiltereden avrupaya her yerle görüstüm.
  • duygusuzromantik  (20.12.19 17:44:11) 
İngiltere, fotosuz, tek sayfa, pdf formatı


  • Sebastian  (20.12.19 18:48:53) 
basvuracagin ulkedeki headhunterlarla iletisime gec, adamlara CV'ni yolla, onlar seni yonlendirir. her ulkenin kendine gore kurallari var.


  • cooperr  (20.12.19 19:16:08) 
ingiltere için mesela foto olmaz, doğum tarihi de yazılmaz. ayrıca beyaz, siyah vb kökeninizi ele verecek bir bilgi de yazılmaz. adınızdan anlarlar tabi o ayrı. adres olarak da tam adres vermezseniz size uyuz olmazlar mesela. ben posta kodu veriyorum genelde adam zaten bakınca kafasında bir fikir oluşuyor.

max kaç sayfa diye bir limit yok. ben 20 senelik bir tecrübe sonrası iş aradım ve cv'mi minimum 5 sayfaya düşürebildim. sadece pozisyonları ve şirketleri yazsam zaten 2 sayfa oluyor.o yüzden öyle bir sayfa olsun diyenleri falan pek kafaya takmayın.

ayrıca recruiter'lar pdf istemez mesela docx falan isterler. üzerinde not almak için kolay kendi istemlerine geçirebilmek için bunu isteyebilirler.

o yüzden pdf, doc, docx gibi her türlü formatta bulundurmakta fayda var. genelde herkes office365 kullanıyor artık o yüzden docx açmak problem değil.

ayrıca hobiler kısmı biraz tartışmalıdır ama bende hobi kısmı var mesela. hiç bu ne kardeşim yorumu almadım. çünkü muhabbet bitince iş görüşmesinde aileni sorduktan sonra hobilere gelebiliyor konu. amaç seni tanımak muhabbete oradan devam ediyorsun.
  • ozdek  (20.12.19 20:23:28) 
Giriş kısmına professional summary yazabilirsiniz. Vizeniz var mı yok mu merak edecekler, ilk soru bu. Yoksa yok demek yerine işte neden orda iş aradığınızı ve katabilecekleriniz yazabilirsiniz.


  • kaset  (21.12.19 12:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.