[]

Yıllık izinden geç dönmek

Merhabalar.
Bir şey soracaktım, 1 gün devamsızlık yapmanın cezası yanılmıyorsam o günün ücreti kesilir, ek olarak hafta tatili ücreti çalışandan kesilir diyor kanun. Ama devamsız sayılmanın kuralları var diyor, mazeretsiz vs..

Benim durumum şu, yıllık izinden dönüyorum, ama uçak kullanmam şart, bunun içinde şehir değiştirmem gerekiyordu. Metro turizm denilen illet otobüs geç kaldı, kısa keseyim taksi ücreti falan ödedim birde uçağa yetişmek için, uçağı kaçırdım. Fark ücreti verdim birde uçak için ertesi güne yer ayırttım. Zaten bir ton masraf yaptım yani keyfi değil. İşyeri 2 gün parası kesmiş benden yanlış hatırlamıyorsam? Şimdi bunu yapmaya hakkı var mı? Ben kanıtlayabilyorum durumumu, niye geç kaldığımı... hatta mesaiden 10 saat önce haber veriyorum gelemediğimi. Kanunen bu devamsızlık halinden sayılıyor mu?

 
kanunen devamsızlık sayılır. bunu uygulamak ya da uygulamamak yöneticiler ya da iş yeri ile ilgili.
eğer gitmediğin gün cuma günü ise iki gün kesmeleri de normal oluyor yine kanuni olarak. ancak hafta içi başka bir güne denk geldiyse onda başka bir durum vardır.

  • foolrules  (20.12.19 08:52:55) 
devlet memuruysan işten bile atarlar. 2 güne şükret.


  • mikahakkinen  (20.12.19 09:02:31) 
iyi de kaçan uçaktan senin yetişememenden adama ne. Neyi kanıtlıyorsun otobüsün geç gelmesini mi? bu adamın neden umrunda olsun ki ?


  • ayin yazari  (20.12.19 09:48:33) 
Özel sektörsen yöneticinin bilgisi dahilinde işe döndükten sonra 1 gün daha izin girersin

Devletsen geçmiş olsun
  • lcha  (20.12.19 09:58:07) 
@ayinyazarı
Ben sandım ki bir gün daha yıllık izin girer, bu neden olmasın ki, düşman mı insanlar birbirine?

  • patos64  (20.12.19 12:16:36) 
Devlet memuruysa neden işten atacaklar disiplin cezası verirler o kadar. 657 md 125i okumadan duyduğunu yazmak ne kadar doğru.


  • Topalordek  (20.12.19 13:21:55) 
@patos64

yıllık iznin varsa 1 gün daha girmesi doğal tabi ki dostum, ben yıllık iznin kaldığını düşünmedim.
  • ayin yazari  (20.12.19 13:41:59) 
6 iş günlük çalışma haftanızdan 1 günlük eksileceğinden hafta tatiline hak kazanamazsınız, o sebeple de hafta tatili ücretine hak kazanamazsınız.

Aslında çalışmadığınız gün kadar kesilmesi gerekiyor ücretinizin, niye 2 gün kesildiğini anlayamadım. Disiplin yönetmeliğinizde ücret kesme cezası falan mı öngörülmüş?

Aslında bu 1 günün değerlendirilmesi işverene bağlı. O bir günü de kalan yıllık izin bakiyenizden düşürebilirdi ya da o gün için ücretsiz izin vermiş gibi muamele yapabilirdi.

Son olarak, yıllık izin yönetmeliğinde yol izni isteme hakkınız var kanıtlamanız şartıyla mesafeyi, bir dahaki sefere yol izninizi talep edin işverenden
  • kojonotsuki  (20.12.19 21:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.