[]

Citroen C4 2012 vs Focus 2011

Donanım olarak C4 önde görünüyor. Ses yalıtımı, kullanım vb hangisi öndedir? (fiyatları gördüğüm kadarıyla yanı 65 bin tl civarı)

Tahmin yöntemiyle değil, kullanıp tecrübe etmiş kişiler yardımcı olursa memnun olurum. Araçları sağlamlık, ses yalıtımı, atiklik, yakıt, donanım yönünden değerlendirecek araba sevdalıları buyrun.


 
focus un motorunda sakatlık varsa kimse yapamaz. ciddiyim hiç bi sanayici focus motoru ellemek istemez, yaparım diyen de yapamaz.

al bizim tamirci arkadaşların dükkanı var temmuz ayından beri 4 defa sıfır komple motor yapıldı, kaç defa sıfır silindir kapağı, blok değişti hiç belli değil. focusa o da 2011 2012 model falandır.

kaldı ki adam bir sürü ustaya götürmüş kimse ellememiş.

araba alacaksan en önemli şey motoru ve şanzımanı, bu ikisi tamir konusunda sıkıntılıysa, servise gitmek zorunda kalırsan çok büyük paralar ödersin.

o yüzden tamir olayını da düşün.

araba piyasında arıza makinası araçlar vardır bunların ilki focus, ikincisi megan üçüncü de pejolar.

ayrıca aynı motoru kullanan 2 3 marka olduğu oluyor. tamamen farazi olarak sallıyorum, mesela renonun motorunu, dacia ve mercedes bilmemne serisi kullanıyor. buna da dikkat et.

şaka maka bi tamirciye uğrayıp bu arıza makinası araçları öğrensen iyi olur diye düşünüyorum.
  • hem şişko hem deli  (19.12.19 23:30:03 ~ 23:32:58) 
C4 güzel makina. Arada focus lehine 5 10 bin fiyat farkı olmalı ki C4 diyelim. Bu kadar para veriliyorsa ikinci eli de düşünülmeli. Satarken focus elde kapilirken, c4 ağırdan gider.


  • fikox  (20.12.19 08:13:56) 
bende 2009 c4 var, 10 senedir kullanıyorum hiçbir sıkıntısı olmadı 110 bin km kadar yol yaptım bu süreçte. Şimdi otomatik vites almak amacıyla satılığa koydum ama abuk subuk bir sürü araba satılırken benim arabama iki kişi bakmaya geldi :) Ölücü fiyatı verdiklerinden satmadım. Şahsen ben çok seviyorum ancak hanım otomatik istiyor diye ilanda. Alıp uzun süre bineceksen c4 derim al-sat yapcaksan pek randımanı olmaz. Satılırsa gene gidip c4 alırım.


  • mirty  (20.12.19 08:48:58) 
2012 c4 kullanıyorum ve memnunum.

otomatik alacaksan c4'ün mcp şansızmanı çok konforlu değildir ama sorunsuzdur ve bakımı göreceli olarak ucuzdur.

1.6 e-hdi motor gerçekten ekonomik 200tl yakıt ile şehir içi istanbul trafiği 570-580km yol yapıyorum.

kronik sorunları ön takım zayıf, arka amortisörler çok sert ve sesli çalışıyor.
  • orpheus  (20.12.19 13:11:13 ~ 13:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.