[]

Almanya uçak gümrük hediye?

Bu hafta Almanya'ya uçakla gidecek bir yakınım var. Türkiye'de vergiden muaf bir şekilde sattığı el yapımı takılardan 50 adet kadarını yanında götürüp bir kısmını hediye etmeyi bir kısmını oradaki akrabalara satıp masrafını çıkartmayı planlıyor.ürünlerin tamamı bir eczane poşetine sıgıyor. Havaalanında ne gibi bir sorun yaşayabilir? Bu 50 parcayı valiz el çantası vs ye bölse bir avantajı olur mu? Daha önce tatile gelen almancılara en az 15-20 parca satış yapıyordu ama onlar nasıl taşıyordu bilgisi yok.




 
bavulunun bir köşesine sıkıştırsın. boyutu çok küçük birşey olmaz.


  • ozdek  (19.12.19 21:59:49) 
bölmesi mantıklı olur. çıkışta rastgele gümrük kontrolüne takılırsa çok sayıda eşyayı açıklaması kolay olmaz. benim arkadaşım benzer bir durumla karşılaşmıştı, doğum günü hediyesi olarak aldım, partiye gelenlere hediye edeceğim demiş ve yırtmıştı :)


  • burya  (19.12.19 22:09:15) 
Christmas hediyesi der gecer,hic bir sey olmaz.


  • duptıs  (19.12.19 22:21:22) 
hic bir sey olmaz degil, teoride olabilir.

teoride belli miktar ürün sokabilirsiniz yaninizda yanlis olmasin ama aktürl 600€ degerli olmasi gerekiyor bildigim kadariyla (yanlissa düzeltilsin, %100 emin degilim).

mesela diyelim chanel cantaniz var yaninizda, bunun faturasini görmek isteyebilir gümrükte ki almanyada cok sik soruyorlar lüks canta faturalarini. fatura yoksa bunlarin seri numaralarini aratiyorlar nereden alinmis diye. eger ab ülkesinden alinmissa sikinti yok, eger ab disindan alindiysa muafiyet yoksa vergi kesiyorlar. kesin bilgi burasi.

ama cantalar gibi cok bilinen seyler degilse ve takilar cok cok degerli durmuyorsa pratikte bir sey olmaz. olmayacaginin garantisini kimse veremez ama.
  • duygusuzromantik  (20.12.19 02:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.