[]

Eski bir arkadaş var (biraz uzun)

Üniversiteden bir hemcinsim kendisi. Üniversitede güzel zamanlar geçirdik. Sıkıntılı zor zamanlarımızda manevi destek olduk birbirimize. Okul bittikten sonra hiç yüz yüze görüşmedik. Arada telefonda konuşuyoduk, uzun uzun anlatıyordu her şeyini. Ben de anlatırdıım ama onun 1/3’ü kadar eder ancak.
Ben bir noktadan sonra bu arkadaşın hayatında olup bitenler konusunda ipin ucunu kaçırdım. Sürekli erkek isimleri, sonu gelmiyor. Bazıları yıllar sonra geri arıyor falan. Anlatırken de bana “x’i hatırlıyor musun, hatırlamıyosan dur özet geçeyim” diyor 5-10 dakika da öyle gidiyor. Birkaç kere laf arasında artık çok fazla isim oldu valla hepsini karıştırıyorum dedim şakayla. Ama pes etmiyor anlatıyor ayda bir , 3 ayda bir kere de olsa birikmişini dökmek istiyor.
Artık aynı ülkede bile değiliz. Son 1-2 senedir nasıl para kazandığını neyle geçindiğini de düzgünce anlatmıyor. Devamlı işsiz, devamlı şehir değiştiriyor, sürekli çok iyi insanlarla tanıştığını söylüyor falan, instagramdan hemen alkollü parti paylaşımları yapılıyor. Birkaç kere ağlayarak aradı beni artık hayatımda düzen istiyorum sevgi istiyorum diye ama bunun için de en ufak bir adımını görmedim, tavsiye ve teselli vermek de istemiyorum yani sıkıldım.
Geçen gün doğumgünüydü, hikayeler paylaşmış yine yeni tanıştığı mükemmel insanlarla bar benzeri ortamlarda, ben de cevap verdim doğumgününü kutladım 1 cümleyle. 2 gün sonra bir akşam vakti beni aradı. Hem saatlerce konuşacak vaktim yoktu dışardaydım hem de istemedim yine aynı hikayeleri dinlemeyi. Geri de aramadım.
Ne yapayım ben?
Suçlu hissetmeli miyim?
Artık onunla konuşmamak beni kötü veya menfaatçi biri yapar mı?

Uzun oldu farkındayım, okuyanlara teşekkürler :)

 
iyi bile dayanmışsın. bu ne aq


  • effa  (19.12.19 21:03:50) 
Ne iyi niyetlisin! Benim de böyle bir arkadaşım vardı. Ona zarar veren bir tip vardı, onla konuşma dedim diye beni engelledi. Kurtulmuş oldum.

Sen düzelmesini istesen de o düzelmez.
  • geçerkenugradım  (19.12.19 21:14:27) 
Benim net bir tavrım var, tavsiye ederim; “enerjimi sömüren herkes bana uzak Allah’ına yakın olsun” diyor ve kendimden herhangi bir şekilde uzaklaştırıyorum. Yaş aldıkça tavrım daha da keskinleşti. Hiç pişman olmadığım gibi son derece de huzurluyum.


  • the she ronin  (19.12.19 21:19:35) 
Hayatımda senin gibi 1 (bir) insan olsa sırtım yere gelmez.
*Kes muhabbeti

  • paramolacak  (19.12.19 23:07:24) 
yıllarca bebaber yenilen içilen arkadaşı bir kalemde silmek o kadar kolay mı? bence ara konuş dinle, sonra da bu yazdığın düşünceleri aynen ona da aktar. arkadaşna yardımcı olmaya çalış, düzelmiyorsa o zaman sal.

kötü veya suçlu hissetme ama iyi gün dostu da olma
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (19.12.19 23:43:45) 
o kadar şey paylaşmıssınız bence hemen muhabbeti kesmeyin. ben genel olarak yaşanmışlıklara/ilişkilere değer veren biriyim, kolay kolay kesip atamam o yüzden bu yönde de tavsiye vermeyi doğru bulmuyorum. ben olsam ilişkiyi kurtarmaya, aramızdaki samimiyeti eski haline getirmeye çalışırdım öncelikle.

şaka yollu dedim demişsiniz ya, ciddi ciddi konuşun mesela, ben bu konulardan sıkıldım diyin, böyle yaparak ciddi ilişkiler/sevgi/hayat/düzen vs elde edemezsin diyin, daha yapıcı tavsiyeler verin. belki çevresinde bunları diyebilecek hiç kimse yok, insanlar kafası uyuşmayınca kestirip atıyor hemen bu sebeple çokça çevre değiştirmek zorunda kalıyor, savrulup duruyor arkadaşınız. ama siz uyarır bunları anlatırsanız belki bir şeyleri değiştirebilir.

teselli vermekten sıkıldım demişsiniz ya, teselli değil, ciddi eleştiri lazımdır belki. teselli diyince benim aklımda hep 'amaaan boşver ya sen daha iyisine layıksın elini kolunu sallasan ellisi' minvalinde şeyler hayal ediyorum ki bunun kimseye bir faydası yok, ortada var olan sorunu öteliyor anca, belki de yanlış düşünüyorumdur. ama onun yerine 'e ama sen de böyle böyle yapmasaydın bak insanlar bu hareketleri sevmiyor, kimse bunları çekmek istemez, sen kendini değiştirmeye çalış' gibi şeyler söyleyin mesela.

psikologluğa giriyor belki iş ama ben arkadaşların bir yerde psikolog olması gerektiğini de düşünüyorum, gerçekleri en az zararla suratına çarpabilecek kişiler daha samimi arkadaşlar oluyor genelde. tanıdıklar 'he he öyle tabi haklısın canım' diyip aman tadımız kaçmasın ali rıza bey modunda takılıyorlar, bu da hiçbir şeyi değiştirmiyor. veya yabancı birinin 'yahu sen ne kibirli bir insansın' demesi 'sana ne sana mı sorcam nasıl bir insan olacağımı' tepkisi uyandırıyor. ama güvenilen insnalardan gelen eleştirilerin etkisi çok farklı boyutta.

arkadaşınıza, arkadaşlığınıza şans verin derim.
  • taurina  (19.12.19 23:58:55) 
içinden gelmiyorsa arama bence. suçlu da hissetme.


  • gonzo opera  (20.12.19 02:08:50) 
niye bitmek bilmeyen update'ler indirip kendi sistemini yavaşlatıyosun? windows musun sen?

"yarmanur, ben bu anlattıklarını hiç merak etmiyorum. askine dinledikçe moralim bozuluyo." diyecek cesareti göster. yara bandını tek hamlede söküp at. kum torbası mısın sen?
  • sinek kral  (20.12.19 02:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.