[]

egzersiz salonu adabı

arkadaşlar hayatımda hiç şu koşu bantı, bisiklet vs. olan egzersiz salonlarına gitmedim, bilmiyorum.

ben yüzerim. 1-2 yıldır ona da gitmiyordum ama şimdi yeniden başlayacağım. ankara üniversitesi'nin havuzuna yeniden kayıt yaptırdım. amacım sabahları gidip yüzmek.

ama üyelik paketimin içinde egzersiz salonu ve sauna hakkım da varmış. hani canım belki yüzmek istemez, o gün de salonuna gideyim derim belki.

iyi güzel de ben ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum. salonda bir görevli, antrenör falan var mı onu da bilmiyorum. spor kıyafeti tamam, havlu tamam. peki gittim koşu bandına çıktım. nasıl çalıştırıcaz, nasıl hızlandırıp yavaşlatıcaz, biri gelip gösteriyor mu, kendimiz mi kurcalayıp buluyoruz?

ya da boş gördüğümüz cihaza öylece gidip çıkıyor muyuz, internet kafede masa açtırır gibi "3 numaralı bandı açar mısın hamdi abi" falan mı diyoruz nasıl oluyor?

raconu bi anlatır mısınız bana, cahil gibi kalmayım oralarda.

 
Koşu bantları elektrikle çalışıyor, menüden seçim yapıp hızını ayarlarsın ve motoru dönmeye başlar.

En başta quick modunu seç bas gitsin, inan çok basit seçenekler.

Bisikletler sen çevirmeye başlayınca kendi elektrik üretip ekranı filan açılıyor, açıldıktan sonra onda da zorluk derecesi ve süre filan seçersin.
  • John Bloor  (19.12.19 17:29:54) 
normalde bu saydıklarınızın hepsi için biri sizi yönlendiriyor. eskiden salona ilk gittiğinizde görevli birine "ben yeni başladım" dediğinizde o gün kimin ilgilenmesi gerekiyorsa ona yönlendirirlerdi, o sizi dolaştırıp ne yapmak istediğinizle alakalı bilgi verir, program yazardı. şimdilerde bu işin randevuyla yapılanı da var, yeni üyeler belli bir gün ve saatte hocayla buluşup derdini anlattıktan sonra yine yukarıda saydıklarım yapılıyor. sizin orada nasıl yürüyordur emin olamayacağımız için gittiğinizde görüşürseniz bu senaryolardan biri olacaktır diye tahmin ediyorum.


  • bir garip melek  (19.12.19 21:33:40) 
bos gordugun cihaza yerlesiyorsun. kalabalik saatlerde kardiyo aletlerinin cok uzun sure isgal edilmesi sevilmez.

kosu bandinda dugmeye basiyorsun donmeye basliyor. hizini filan ayarliyorsun.
bisiklet de aynen dedikleri gibi dondurmeye baslayinca calisiyor ekran. ordan yokusu direnci filan ayarliyorsun. ama acele yok, otomatiklerden birini de secebilirsiniz. biraz alistiktan sonra karsinizda duran paneli de tamamiyle okumus olacaginizdan neye basacaginizi ogreniyotsunuz zaten.

bir de bunlari yaparken hangi alet nasil kullaniliyor ona bakin yapanlardan. agirligi kenardaki agirlik seylerinden ayarliyorsunuz. cok agir yapmayin alisana kadar. bazi aletlerin hafifi cekilmiyor ama.

diger onemli sey, oturma yeri gogus koyma yeri gibi seylerin ayarlanabiliyor olmasi. ama oldugu gibi kullanabilirsiniz, zamanla eliniz alisir o ayarlari degistirmeye. herkes boyle ogreniyor.

ben de bu sene basladim ilk defa.

havlu ve sise su yeterli olur. havluyu aletlerin ustunde birakmayin :)
  • yoggi  (19.12.19 22:46:02 ~ 22:46:34) 
yukarıdaki cevapta yazanları yapmamanızı öneririm. spordan soğuyup vazgeçmek ve daha da kötüsü sakatlanmak için birebir zira. ağırlık çalışması "başkalarına bakarak" veya koltuk ayarını "eliniz alışana kadar" yanlış kullanarak yapılmaz. herkesin böyle öğrendiği doğru, o yüzden memlekette kimse spor yapmıyor zaten.

kulüpteki işi size bunları öğretmek olan hocalardan hakkınız olduğu şekilde bilgi alın.
  • bir garip melek  (21.12.19 17:02:03) 
şimdi burası macfit gibi bir spor salonu kompleksi değil de, üniversite bünyesinde yer alan ufak bir egzersiz salonu olduğu için, orada sırf bu iş için görevli bir antrenör var mı bilmiyorum. ben daha önce de hep havuzuna gittim. havuz tribünlerinin arkasına tek sıra dizmişler cihazları. yüzerken gördüğüm kadarıyla hep biri geliyor, çalışıp gidiyor. herhangi bir hoca görmedim. aynı şekilde yüzerken de kenarda oturan antrenör, cankurtaran falan var da, ne ben, ne bir başkası gidip bir şey söyleme ihtiyacı duymadık, yardım istemedik. ha yüzerken ne yardımı zaten o ayrı da, ekiptekiler de pek öyle teşrifatçılık yapacak gibi değiller. anca su yutarsın, kramp girer, boğulursun falan, koşar kurtarırlar.

o yüzden görevi bana öğretmek olan bir hoca var mı bilmiyorum salonda.
  • kibritsuyu  (21.12.19 17:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.