[]

ssd takma

şimgi laptobun dvd romuna sdd takıyoruz ya gençler . dvd rom kapağına takıp yerleştiriyoruz vs. dvd rom düğmesine yanlışlıkla basılınca açılma gibi bir durum olmuyor değil mi ?
yıl 2019 olmuyordur diye tahmin ediyorum. emin olmak istedim.
sevgilerle


 
yok hocam
o tuş bos
cıkmıyor
  • kingcyrax  (19.12.19 11:20:53) 
Ssd bitince dugmeye basiyorsun, aciliyor, ters cevirip tekrar takiyorsun.

Saka saka acilmiyor.
  • icim urperiyor  (19.12.19 11:29:55) 
Sorudan bağımsız ancak DVD kısmına hard diski alıp hard disk kısmına SSD takmanızı tavsiye ederim çünkü dönüştürücüler performans kaybına sebep olmakta.


  • synthetic a priori  (19.12.19 11:34:34) 
@
synthetic a priori öyle düşünüyorum bende fakat 6 yıllık bilgisayar çok birşey farkeder mi bilemedim.
www.lenovo.com
bilgisayar bu
  • hitsumo  (19.12.19 11:39:28) 
dvd rom un vidasını gevşetip kendisini dışarı alıp caddy yerine monte ediliyor.
dvd rom orada kalmıyor yani.
bunu herkes anladı mı?
caddy üzerinde bir sahte kapak var dvd görünümü veren onu takıyorsunuz.
açıkçası ben takmıyorum çünkü elime falan takılıyor sinir ediyor bir süre sonra düşüyor falan.

bu arada performans kaybı falan hissetmezsiniz hdd ile yer değiştirmeye gerek yok. ben yedek hdd mi daha portatif olması açısından caddy e koydum böylece başka makinalarda da hızlıca kullanabiliyorum. ssd ana hdd oldu tabi bu durumda.
  • ozdek  (19.12.19 12:34:20) 
Performans kaybı kesinlikle var. Hissedersiniz hissetmezsiniz onu bilemem ama çok isterseniz açar test yaparsınız. Performans kaybı bağlantıdan falan olmuyor tabiki. İkisi de SATA 3 aynı şey. Ancak caddyler kalitesine göre kayıp yaşatabiliyor. HDD zaten hızı düşük bir şey olduğu için onda hiçbir fark olmayacaktır ancak SSD'de kayıp olma ihtimali var.


  • synthetic a priori  (19.12.19 12:50:30) 
benim de 6 senelik bilgisayar vardı misler gibi ssd fiyuuuvladı bilgisayarı ama takarken nasıl becerdiysem grafik kartıma bi haller oldu arada kendini kapatıyor bu sebeple de mavi ekran alıyorum falan.


  • viyana kangurusu  (19.12.19 12:52:10) 
ha bir de şöyle birşey okudum hddyi dvdrom yerine takınca çok akım alamadğından performansı düşüyor sdd düşük akım aldığı için böyle sorum olmuyormuş. donanımhaberden bir konudaydı :D


  • hitsumo  (19.12.19 13:37:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.