[]

elektrosoklu el feneri (kisisel savunma icin)

selam. el fenerini cok severim. yeni guzel bi tane almayi dusunurken haberlerde gordugumuz son olaylardan sonra kisisel savunma icin bu elektrosoklu olanlar aklima geldi. malum hak hukuk adalet pek kalmadigi icin kendimizi savunmamiz icap ediyor bu ulkede, fakat ben (ve ailem) bicak sopa falan kullanabilecek kisiler degiliz. bu el fenerleri de 50 liraya falan satiliyor. bu konuda onceden kullanmis olanlara su soru isaretlerim var;

bunu alirsam ilk islevi aydinlatma olacak. bu el fenerlerinin kalitesi, isigi ve sarji nasil?

cikardiklari cizirtiyi biliyorum, yuksek ve korkutucu. fakat olur da manyagin biri sopayla falan saldirirsa, kiyafet uzerinden etkili olur mu? yani sesten fazlasi var mi?

son olarak tavsiye ettiginiz marka model var mi? dedigim gibi asil amaci kapinin yaninda, arabada durmasi, muhtemelen aydinlatma amacli kullanilmasi, olur da hayvanin biri gelirse de savunma isine yarayabilmesi.

tesekkurler.

 
birinin gözlüğünü kırmak öldürmekten daha fazla ceza sebebi olabiliyorken kullanım sonucu ağır olabilir. aklınızda olsun.

bu cihazlar köpeklere ya da yabani hayvanlara karşı koruma olarak kullanılabiliyor ancak şoklama için doğrudan vucüda temas ettirilmesi gerekiyor diye biliyorum.
  • foolrules  (18.12.19 15:17:58) 
ben aldım. kullanışlı değil, çok çabuk şarjı bitiyor ve kullanımı zor. kimsenin üstünde denemedim, tırstığım bir dönemde aldım.


  • banacevaplazım  (18.12.19 15:25:35) 
@foolrules

polise ve adalete guvenmiyorum. defalarca polisi arayan kisilerin bogazi kesiliyor. 3 kisi ev basmaya gelenleri saliveriyorlar. dedigim gibi biz sessiz sakin insanlariz, zorbaliktan anlamayiz. is o noktaya gelirse de benim canim yanacagina karsimdakinin cani yansin. en azindan bosu bosuna 3 kisiden dayak yiyip bi de ustune soguk su icmem.
  • icim urperiyor  (18.12.19 15:31:45) 
biber gazlı kampanyalar var, ben ikisini 70 liraya aldım. sesi gerçekten korkutucu.


  • banacevaplazım  (18.12.19 15:33:27) 
@banacevaplazim

biber gazini da kalabalik yerde kullanamam ki ben. coluk cocugun bogazi acir diye dusunurum. ufak bi cocugu aglatacagima dayak yesem daha iyi yani benim icin.
  • icim urperiyor  (18.12.19 15:36:59) 
kalabalık yerde kimse bişey yapmaya cesaret edemez herhalde. bence daha iyi bir çözüm olabilir.


  • foolrules  (18.12.19 15:46:40) 
sesi ışığı korkutursa korkutur, yoksa pek bi voltaj veremiyordu o araştırmıştım bir ara.

Direkt derisine bile dokunsan öyle İngiliz polisinde olan gibi kasılıp yere düşme gibi şeyler olmaz. Canı acır sana daha feci vurur büyük ihtimalle. Kıyafet üzerinden hiç işe yaradığını sanmıyorum.
  • nhk ni youkosu  (18.12.19 15:46:40) 
o çatırtısından korktuğum için kullanmadım. Zaten kendi kendine şarjı öldü ve ışığı da bayaaa cılız.

Açık bırakırsan cebindeyken kendini şoklama ihtimalin var, kapalı tutsan adam geldiğinde açana kadar iş işten geçer vs. en iyisi biber gazı.
  • lcha  (18.12.19 17:32:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.