[]

Basit animasyonlar yapabileceğim program

Efendim merhaba, İngilizce öğretmeniyim. Öğrencilerimle yaptığım etkinlikleri okulun sosyal medya hesaplarında paylaşmak, bir sonraki üniteyi merak etsinler diye o ünitedeki konuları göstereceğim mini animasyonlar yapmak istiyorum.

Sözgelimi, animasyon çizgileri olan bir denizde yüzen tekne giderken bir yazı belirir. Yazıda "5D sınıfı nereye gidiyor?" sorusu yazılıdır. Sonunda tekneyi bir canavar ham yapar ve biter. Sonunda:"Yeni ünitedeki canavarlara hazır mısınız?" sorusu belirir.

Çok basit 10-15 saniyelik işler çıkarabileceğim, tercihen hazır plug-in'ler kullanabileceğim programlar arıyorum. Bir arkadaş Adobe After Effects'i tavsiye etti.

Siz ne tavsiye edersiniz?

Peşinen teşekkürler.

 
powtoon


  • aziz dostum jack  (17.12.19 23:36:28) 
Adobe after effects ile basit animasyonlar yapılabilir. Ama işin ilginç yanı o program çok detaylı çalışmalar yapmak için yazılmış profesyonel bir yazılım.

Dolayısıyla başlangıç aşamasında onu kullanabilmeniz pek mümkün değil.
  • lisw  (18.12.19 00:39:25) 
senin 1 saniyelik dediğin basit bir animasyonu yapman günler belki haftalar sürecek, sorun sende değil programın arayüzünde. o kadar karışık ki arayüzü çözdükten sonra geriye bişey kalmıyor. after effects'den bahsediyorum.


  • hem şişko hem deli  (18.12.19 04:53:50 ~ 04:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.