[]

Polisiye roman önerisi olan?

Merhabalar,

Öğrencilerim ile yılbaşı için kitap çekilişi yaptık. Bana çıkan öğrencim polisiye tarzında kitap okumayı seviyor. Ben de bu başlığa epey yabancı olduğum için size danışmak istedim. Lise öğrencisi olduğunu göz önünde bulundurup, direkt akla gelen Holmes serisini de kenara bırakarak, yeni bir yazar keşfetmesine vesile olacağım bir kitap seçmek istedim. Yazar / kitap-direkt noktaatışı- önerisi olan var mıdır?

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

 
Dal kırılınca - jonathan kellerman. Hocam siz bir internetten konuya bakın, liseli için konusu uygunsuz olmasın. Ben pek anlamıyorum hangi yaşa ne hitap ediyor. Sonuçta polisiye olunca suç içermesi lazım da hangi suç liseliye uygun bilemiyorum:) ben lisede okumuştum bunu.


  • prole  (17.12.19 23:01:22 ~ 23:04:04) 
oğullar ve rencide ruhlar


  • freebird5406_2  (17.12.19 23:37:34 ~ 23:59:13) 
Patricia Highsmith Yetenekli Bay Ripley


  • kaset  (18.12.19 01:01:47) 
polisiye roman hayranı biri olarak ilk akla gelen isim jean christophe grange olur. özellikle ilk kitapları, kızıl nehirler, leyleklerin uçuşu, taş meclisi vs. hepsi iyidir. cinayet ve dedektiflik, iz sürme üzerine lise öğrencisi için sakıncası olabilir mi onu bilemedim. yine sevdiğim bir diğer yazar maxime chattam var. ikisinin de kitapları sürükleyici. dan brown da yine bilinen sürükleyici kitapları olan yazarlardan.


  • hypathia  (18.12.19 01:03:06) 
Benim en sevdiklerim Val McDermid'in Tony Hill- Carol Jordan serisi. İlk kitabını alabilirsiniz. Beğenirse diğerlerini de okur.

Modern bir şey olsun diyorsanız Anthony Horowitz'in yazdığı Sherlock Holmes romanları olabilir. (Orijinal Sherlock Holmes'ları kastetmiyorum.) İpek Evi ve Moriarty'e bakabilirsiniz. İpek Evi'nin konusu çok uygun düşmeyebilir öğrenciye, Moriarty süper ama.

Yine Anthony Horowitz'in kendisinin de bir karakter olarak yer aldığı Detective Daniel Hawthorne serisi olabilir.

CL Taylor çok gizemli, karışık romanlar yazıyor. Hoş olabilir.

Adrian McKinty "The Chain" diye bir roman çıkardı, bayağı ses getirdi polisiye alanında.

Benim favori modern yazarlarımdan biri David Jackson. BA Paris, Rachel Abbott başka önemli isimler.
  • sopiro  (18.12.19 09:52:53) 
Benim kızım aksiyon polisiye seviyor "Cherub" serisine bayılıyor. Onun öncesinde Labirent dizisini okumuştu (Pegasus yayınları). Ben de polisiye sevdiğim ve çeviri haricinde kitap okusun dil yeteneği gelişsin diye Ahmet Ümit'in kitaplarını veriyorum arada, onları da severek okuyor. Kız çocuğuysa "Ev kızı Evren" ya da "Has kız Hazal" da (Filiz Şakar) eğlendirir.


  • SiyamkedisiZorro  (18.12.19 10:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.