[]

Bedelli askerliğe geç katılmak veya hava değişimi almak

Çok önemli bir sebepten dolayı bedelli askerliğimin denk geldiği tarihlerin başlangıcından itibaren 6.günle 12. gün arasına denk gelen zamanda ikamet ettiğim şehirde olmam gerekiyor.Benim yerimde olsanız hangi yolu izlerdiniz?

a)henüz muayene olmadım, normalde astımım var;aile hekimine gidip hastalığımı da abartıp 10 gün rapor almak? (bu ne kadar kolay veya zor olacak bilmiyorum)(ayrıca bu noktada duyduğuma göre aile hekimi istediğim hastaneye sevk etmiyormuş, denk gelecek doktorun tutumu da önemli olacak(astımım var gerçekten, muayene sırasında biraz abartadabilirim )
b)askeri bir hastanede rapor alabileceğim bir doktor olabilir, direkt bunu alıp aile hekimine muayene sırasında bunu ibraz etmek?
c)askerliğe normal zamanda katılıp ilgili tarihlerde hava değişimi almak? (bu da biraz denk geleceğim birlik ve sevk edilecek hastanedeki doktorun insafına kaldığı için, bu arkadaşlara dair hiç bir fikrim olmadığı için bana zor geliyor.)
d)aklınıza gelen alternatif bir yol?

Gerçekten işle ilgili hayati önemde bir durum olduğu için mecburum.Toplam yapacağım gün sayısıyla ilgili bir problemim yok sadece denk gelen tarihler çok kötü oldu.Yardımcı olana sonsuz minnettar olacağım gerçekten... :(

 
sevk başlangıç-bitiş tarihi arasında herhangi bir zamanda teslim olabiliyor muyuz?Yani direkt 13. günümde teslim olsam bir sorun olur mu?


  • xasuo  (17.12.19 23:07:39) 
Önceki celpte 10 gün geç katılan bir bedelli vardı bizim bölükte, kıdemli bedelli diye takılıyorduk. Biz devam ederken o terhis oldu gitti. Ama Sanıyorum geç katılırsan idari izni iptal edebilirler. Normalde pazartesi(ya da yoluna bağlı salı) katılıp 3. cuma çıkıyorsun; 18 gün . Senin durumunda 19 olabilir. Sadece tahmin(geç katılımdan caydırmak için olabilir), en iyisi bağlı bulunduğun askerlik şubesini ara öğren.


  • Bruce  (17.12.19 23:58:29 ~ 23:59:15) 
geç gelenler geç çıkıyor. kardeşinin düğünü olduğu için 2 hafta geç gidip, geç çıkan biri biliyorum


  • gonzo opera  (18.12.19 02:03:03) 
hocam ben son takımdaydım ve geç gelenlerin hepsi bizim takımdaydı haliyle. geç kaldıkları süre kadar geç çıktılar. bunun dışında bir sıkıntı olmadı hiçbirinde.

hatta biri diğer ay geleceğini sanıyormuş askere sonra bir ara tarihe bakmış o yüzden 10. gün falan gelmişti.
  • yukselen gunes evi  (18.12.19 04:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.