[]

Aile mahkemesinden gelen zarf

Merhaba,

Annem ve babam birkaç sene önce boşandılar. Babam yurtdışında yaşıyor ve adresini değiştirmediği için hala aynı evde yaşıyor görünüyor. Geçen gün babama bir zarf gelmiş, postacı anneme vermemiş ve aile mahkemesinden demiş. Ben de yurtdışındayım ve postaneye gidip soramıyorum. Babamın edevletine baktık ancak bir şey göremedik ya da bulamadık. Bu zarf içeriği ne olabilir sizce? Bildiğimiz kadarıyla son yapılan celsede dava tamamıyla sonuçlanmıştı. Nafaka ödemiyor taraflar, 18 yaş altı çocuk yok.

Teşekkürler

 
Mahkeme kararıdır. Dosya duruşmada karara çıktıktan sonra kesinleşmesi için taraflara tebliğ olması ve taraflarca yargı yoluna başvurulmaması gerekir.

Annenizin / babanızın edevletinden dosyaya girip son evraklara bakın, gerekçeli karar ve sonrasında kapalı tebligat varsa kapalı tebligatı açın, babanızın adına düzenlenmiş; sizin adresiniz yazan tebligat olması muhtemel.
  • okuyamıyom ben ya  (17.12.19 20:31:57) 
Önceki dava kesinleşip bittiyse tamamen o davayla ilgili değildir. İhtimal olarak aklıma aile mahkemesinde görülen başka bir davada babanızın tanık olarak yazılmış olabileceği geliyor. Ya da aile mahkemesinde görülen babanızın taraf olduğu bir dava da olabilir, boşanma davası velayet ve nafaka dışında, birisi Babalık davası da açmış olabilir. Ancak babanızın tarafı olduğu bir dosya olsaydı e devlette muhakkak gözükürdü. Tanık olarak çağrılma ihtimali yüksek geliyor


  • siradan marjinal  (17.12.19 20:32:29) 
Uyap vatandaş portalından baktınız mı? E devletten giriş yaptıktan sonra, adalet bakanlığı altında linki var.


  • gidici  (17.12.19 20:34:00) 
Diğer yazarın dediği gibi gerekçeli karar önceden gelip dosya kesinleşmediyse o karardır. Ama aynı şekilde annenize de gönderilirdi ama avukatı varsa avukatına gönderilmiştir


  • siradan marjinal  (17.12.19 20:34:41) 
@okuyamıyom

Dosyaya nasıl girebiliriz acaba edevlette?

Dosya sorgulamaya girdiğimde şu yazıyor.


Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.

@siradan
Onlara pek ihtimal vermiyorum, çünkü babam yıllardır yurtdışında. Dosya sorgulama hizmetinde de hiçbir şey çıkmıyor.

@gidici
Uyap vatandaş portalına girdim ama hangi sekmeye bakmalıyım? Dava dosyası aratma falan var ama bazı bilgiler girmek gerekiyor. Genel olarak nerede görebilirim?

@siradan
Nasıl görebilirim o mu değil mi?
  • senolll  (17.12.19 20:55:31) 
Dosya sorgulama kısmında ilk açtığınızda açık dosyaları gösterir. Kapalı dosyalar sekmesini açmanız lazım.


  • okuyamıyom ben ya  (17.12.19 21:05:13) 
vatandas.uyap.gov.tr
dosya sorgulama / yargı türü: hukuk / yargı birimi: aile mahkemesi / dosya sorgula / dosya görüntüle / evrak

  • d e j i n  (17.12.19 21:35:06) 
dava dosyası sorgula gibi bir seçenek vardı sanırım. hukuk-aile mahkemesi seçiliyordu yanlış hatırlamıyorsam


  • gidici  (17.12.19 21:37:47) 
uyap vatandas portalına gırıp hakkınızdakı butun mahkeme kayıt ve ıcerıklerını okuyabılırsınız.(gelen evrakın zarf goruntusu bıle var turkıye cumhurıyetı bazı konularda kendını aşmış durumda)


  • hayvan gibi yazar  (18.12.19 09:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.