[]

türkiyedeki insanlar neden işlerini güzel yap(a)mıyor

tecrübe ettigim olaylardan sonra bunu merak etmeye basladim. salt insan odaklı degil de; sanki ekosistemden kaynakli ortaya cikiyor gibi bu durum. ne sebepten ötürü türkiyede yaşayan insanlar işlerini iyi yapamıyor sizce?




 
Çünkü çoğunluk işini sevmiyor.


  • silah taciri  (17.12.19 15:22:13 ~ 15:22:28) 
Çoğunda iş ahlâkı yok ve yarı eğitimliler.


  • lafıolmaz  (17.12.19 15:23:16) 
Ahlakın yoksa işini iyi yapmak için sebep de yok.

Ahlakı vardır. Yaptığı iş için yeteri kadar ödüllendirilmiyordur(maaş, hak vs). Bu sebeple çok da tınlamıyordur.
  • glamdr1ng  (17.12.19 15:27:26) 
üstte yazanlara ek olarak özel sektörde çalışanların büyük bir kısmı 2 kişilik iş yapıyor, çalışma saatleri de uzun. yalap şalap bir şeyler yapıyolar.


  • petekpare  (17.12.19 15:29:42) 
Sadece kendi işi ile meşgul olan özel sektör çalışanı az çalışmalar sadece anı kurtarma amaçlı ve iyi yöneticiler yok bence


  • Diskirminant  (17.12.19 15:38:50) 
Kimse planlı yaşamıyor, günlük yaşıyoruz. Politikalarımız da böyle hayatlarımız da.
İşi, yapmak için değil geçiştirmek için yapıyoruz. O anlık, idare etsin yeter diye.

  • kisa  (17.12.19 15:39:33) 
Bu konuyla igili "Türk Milleti ve “Sikinin Ucuyla İş Yapmak” Gerçeği" başlıklı bir başucu eseri var, şuraya bırakıyorum:

medium.com
  • crown  (17.12.19 16:15:15) 
işini iyi yapanın kıymeti bilinmiyor, kötü yapan cezalandırılmıyor. Fazla devlet memuru kafalıyız özel sektörde bile.

Bir de genel olarak çalışma kültürümüz böyle olduğu için işini düzgün yapmayan bile iyi yapıyorum zannediyor.
  • burfak  (17.12.19 16:21:30) 
Çünkü bedelini ödemiyoruz

Sadece türkiye de değil bu dünyanın her yerinde aynı.sadece buradaki duyuruları takip et, herhangi bir alışveriş veya hizmet için ilk belirtilen kelime f/p.bunu derkende aslında fiyat,fayda filan kastedilmiyor,ucuza nasıl kapatırım soruluyor veya interneten alışveriş yapacaksın,otel ayarlayacaksın,.ilk gelen hali recommended.ne yapıyoruz ilk iş olarak,ayarlardan price-low to high i seçiyoruz.sana demiyorum bunu hepimiz böyleyiz.sonrada ucuz olandan yüksek fayda bekliyoruz.tamamen şansa kalıyor gerisi,iyiyi görünce şaşırıyorsun.

Hem 2,5 lira hem cam kenarı olmuyor işte.zihniyette zincirleme bozuluyor.sen ucuza almaya çalışıyorsun,o da mühendisi asgari ücrete çalıştırırım,materyal kalitesini düşürürüm,başka türlü kurtarmıyor.işi yapan bu paraya bu iş mi olur,bende burayı sakızla yapıştırırım diyor.sonra herkes mutsuz.
  • duptıs  (17.12.19 16:35:34) 
kendine saygisi olmayanin kime saygisi olabilir ki. kendine saygi duymak icin de bir nedeni yok cunku hic erdem sahibi olmamis. hayattaki basarilari, tuttuklari futbol takiminin basarisi, dogduklari ulkenin bayragi, vs. yani gercek bir basari yok.


  • bir varmis bir yokmus  (17.12.19 16:55:45) 
Evet hem insan hem sistem kaynakli. Ahlaksizlik ve zeka dusuklugu, insani; isini iyi yapanlarin dislanmasi, ekonomik gercekler ve baligin bastan kokmasi sistemsel.


  • dunal  (17.12.19 20:18:19) 
Isini iyi yapanlar goze batmiyor


  • eksimeksi  (18.12.19 02:42:15) 
para az diye millet kasmıyor. hizmet sektöründe falan millet müşteriye küfür eder gibi bakıyor. adama 3 kuruş para verince bu normal.


  • rene  (18.12.19 03:16:19) 
teşekkür eden de yok.


  • durgunfoton  (18.12.19 03:18:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.