[]

Yurtdışından Türkiye'ye hediye getirmek

1.Örnein Amerikadayız. 2 tane laptop aldık aynı marka, hediye etcez arkadasımıza diyelm , bunları getiriken havalimanına hop kardeişm onları götüremezsin diyolar mı acep? Yani nasıl diyim bi sınırı olduğuna eminim, sonuçta 50 tane alıp Türkiyeye getirir satarsın, parayı vurursun. Bunun sınırlarını nerede görebilirim ? Nereye danışabilirim neler götürebiliceğim hakkında?
Ya da supplement olsun, kutu kutu haplar, protein vs. bunlarından bi sınırı vardır illada tam olarak nerden öğrencem?
2. Gene Amerikadayız. Bir dünya alış veriş yapmışız, haliyle state tax ödemişiz bir sürü ancak vatandaş deiliz. Faturaları sakladıysak bu taxleri geri almanın bir yolu mevcut mu ? mevcutsa nereden? ( havalimanı diye duydum ancak Arkadaşlardan biri ben öle bi danışma görmedim dedi.)

Teşekkür ederim cevaplarınız için...

 
1. Malları genelde ülkeden çıkarırken bir sorun olmaz, ülkeye sokarken olur. İlgili mevzuatı malı soktuğun ülkenin gümrük yasaları belirler ki bunlara genelde havaalanı sitelerinde ulaşabilirsin. Spesifik olmak gerekirse 2 laptop'a bir şey demezler (3'e görürlerse derler herhalde). Onun dışında her şeyden azar azar getirebilirsin. Örneğin iki kutu protein tozu, 1 adet ses kartı, 1 adet ipod, 2 güneş gözlüğü, 1 motorola telefon, falan filan.

2. Amerika'da tax refund olayı eyaletten eyalete değişir, örneğin CA'da alamazsın, NY'ta alırsın.
  • desdinova  (20.04.10 03:22:01) 
Güncel Genelge :

www.orgtr.org
  • götümüze girebilir netekim  (20.04.10 03:42:19 ~ 03:47:49) 
2 tane laptop'a kimse birsey demez, biz yaptik oradan biliyorum


  • co2s2  (20.04.10 09:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.