[]

Peugeot 5008 motor söküp takma

Dün araba ile seyir halinde iken araç hararet yapmıştı, kaputu açıp baktım duman çıkmaya başladı suyu kaynayıp tükendi araç teklemeye başladı ve arkadan beyaz duman attı. Arabayi sağa çekip durdurdum motorun soğumasını bekledim sonra su ve yağın birbine karıştığını fark ettim arabanin altından damladı hepsi. Çekici ile peugeot servisine bıraktık, bugün gittim servistekiler ile görüştüm dediler ki conta yakmış araba ve teklemede var motoru komple söküp açıp bakacağız motorun hangi parçalarında sorun varmış diye ona göre size fiyat için dönüş yapacağız dediler. Sadece motoru söküp bakmaya 1.500 TL fiyat çektiler eğer bizde yaptirmazsaniz çekici ile tekrardan aracı götürmeniz gerekli dediler. Bende 1.500 TL yi kabul ettim motoru sökün bakın dedim. Daha önce ki duyuruda da aracın sorunlu olduğundan bahsetmiştim. Aracın garantisi de bitti 5 ay önce. Bunlar motoru söküp baksalar tahmini ne kadar masraf tutar arabayi yaptırmak? Sizce sanayi ye mi götürmeliydim arabayi? Siz olsaydınız ne yapardınız?




 
isleme basladilarsa sanayi kismini simdilik dusunme hocam. olan olmus.

ariza tespitinden sonra ucuk bi fiyat isterlerse sanayiye goturebilirsiniz. hem arizayi da bilmis olursunuz.

garanti 5 ay once bittiyse iyi niyet garantisini zorlayin derim.
  • brkylmz  (16.12.19 19:57:16) 
Çok güvenilen, adı ve işi bilinen bir usta yoksa yaşadığım şehirde servisten çıkarmazdım. Servis garantili yapar en azından ellerinde yazılım da var. Sanayide çok sürünmüş kazikta yemiş biri olarak birkaç usta hariç tavsiye etmiyorum.


  • Topalordek  (16.12.19 20:15:07) 
Sanayi tanıdık içindir, tanıdığın yoksa dükkan dükkan usta usta gezersin. Yetkili servis olsun %50 pahalı olsun kafasındayım ben.


  • roket adam  (16.12.19 20:54:15) 
garantiye zorlamaya çalışın.

tahmini birşey söylemek güç ama 4-5bin tl'den aşağı olmaz. iç aksamda piston ve yataklarda bi sıkıntı yoktur inşallah. sadece conta değişikliği ve işçilik ile halledilir umarım. ha bide soğutma sistemi değişikliği isteyecektir. bunlar ucuz şeyler değil.
  • false pretension  (16.12.19 20:54:51 ~ 20:56:02) 
8-10 bini var rahat.


  • goodman  (16.12.19 21:03:59) 
O is 4-5bine hallolmaz derim ben. Kendinizi yuksek rakamlara hazırlayın.


  • stavro  (16.12.19 23:35:45) 
Özel servis için konuşuyorum;
Sadece üst kapak ve conta ile kurtarırsa 2000-3000 tl arası.
Motor bloğuna inilirse, rektefe (ya da rektefiye hangisi doğru bilmiyorum) gerekirse min.6000tl

Yetkili serviste bu iş en iyi ihtimal 2 katıyla çarpılır. iyimser olursak tabi.

Bence yetkili servise değil, özel servise çekilmeli idi. Facebook peugeot 3008 gruplarında, bulunduğunuz şehir için özel servis tavsiyesi alınabilirdi hızlı bir şekilde.

Can sıkıcı bir durum. Umarım en az maliyet ile çözülür.
  • han20  (17.12.19 01:12:44) 
valla komple motor yapılacaksa, en az 15 - 20 arası tutar. servislerde tamir falan yok, herşeyi orjinal ve sıfır takarlar. yağ pompasına hatta belki yeni turboya kadar gidebilir iş.

motor tamiri iki şekilde oluyor, üst motor dedikleri silindir kapağı, kapak contası, valfler ve turbo. hararet yapınca turbo da zarar görüyormuş onun da sökülüp kontrol edilmesi lazım.

alt motor dedikleri piston yatakları, pistonlar, piston kolları sekmanlar, haliyle piston değişeceği için piston yatakları taşlanacak. belki egzantirik milini kırdı sıkışmadan. belki blokta çatlak veya patlak var. araç altına damlıyorsa blok çatlamış.

geçen bi kia sorento geldi arkadaşların dükkana, radyatör delinmiş farketmemiş adam, su kalmayınca hararet yapmış.

alt + üst motor + turbo kontrol gerekiyorsa tamir, sadece malzeme parası 14 binlira tuttu. tabi blok çatlamış sıfır blok, sıfır silindir kapağı.


araçtan araca ve durumdan duruma fark oluyor. mesela sadece silindir kapağı değiştirecekleri zaman bile motoru ayırdıkları araçlar oluyor. tasarımına bağlı, el kol girmeyen araçlar var mesela pejolar.

senin araçta eğer radyatörde delik yoksa, bir boru falan tıkanmadıysa, ya devir daim pompasında sıkıntı vardır ya da yağ pompasında.

zaten anlık bir olan bunlardan birisi çalşmayı bıraksın giderken 15 20 saniye bile sürmüyor hararet yapması, hararet yaptı mı da sakat.

bazı araçlarda çelik conta var. conta yanmıyor ama motor yanıyor.

yeni silindir kapağı, yeni blok, pistonlar, sekmanlar, e o kadar yapmışken triger falan bir de servis olduğunu hiç bir şeyin tamir edilmediğini düşünürsek 30 - 40 a bile varabilir.
  • hem şişko hem deli  (17.12.19 05:58:05 ~ 06:12:00) 
Keşke servise açın demeseydiniz, servis motoru açtığında kendi tamir etmiyor ki.

Her usta gibi motor ya da kapak sökülüp bu işte uzmanlaşmış olan bir rektefiyeciye gönderilir. Kapak ya da motor yenilenir ve geri gelip toplanır.

Servis bünyesinde bu işi yapacak alet ekipman uzman olamaz zaten. En büyük oto servisler bile kendi yapamaz bunu, bir "motor yenileme" firmasıyla çözer işi.

İşleme başlamadılarsa hemen vazgeçin ve referanslı bir usta bulup oraya götürün.
  • John Bloor  (17.12.19 09:32:14) 
sanayide söktürseydin, 1500 yerine 500 lira sökme parası alırlardı, rektefiyeciler ölçüme para almıyor.

sanayiciye yaptırsaydın sökme parasını da ekstradan almazdı hani, sadece söktürüp başkasına yaptırırım dersen diye dedim.

öte yandın bak eğri oturup doğru konuşmak lazım. benim aracım olsa şu gün arkadaşlarımın işlettiği tamirhaneye götürmem. hiç işçilik almasalar bile götürmem yani. temmuz ayından beri 4 defa sıfır motor yaplan ama her seferinde yine motor yakan arabanın olduğunu biliyorum. bazı araçları ya kimse ellemek istemez. ya da yaparım der böyle olur. iyi usta seçimi çok önemli.

bir de parayı tamamlayana kadar araç sanayide ya da serviste yatacak bunu da göz önünde bulundur. az buz paralar değil.
  • hem şişko hem deli  (17.12.19 14:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.